NIJE SVEJEDNO KOJU SVEĆU I KOJIM DANOM PALITE Ako želite da vam se ispune  želje, na OVO morate da..
Foto: Profimedia

Rituali

NIJE SVEJEDNO KOJU SVEĆU I KOJIM DANOM PALITE Ako želite da vam se ispune želje, na OVO morate da..

Zanimljivosti -

Ritual paljenja sveće je vrlo jednostavan.

Odlučite o nameri. Neka to bude na primer pronalaženje posla, savladavanje straha, razrešenje nekog sukoba, duhovni razvoj, dobijanje novca, saznavanje prave istine, ozdravljenje, ostvarenje nekog cilja, zaštita, započinjanje i održavanje srećne ljubavne veze, oslobađanje od loše navike ili nešto drugo.

Korisno je da sveću pre paljenja istrljate nekim mirisnim uljem. Ili, ako nemate nikakvo drugo, učinite to na primer s maslinovim uljem.

Sveću započinjemo da trljamo iz sredine i trljajući prema severnom (gornjem) vrhu u nju utiskujemo misaonu nameru koju želimo da ostvarimo.

Uvek trljamo u istom smeru, sedam puta, mentalno ponovivši svoj cilj. Nakon toga, opet iz sredine, sedam puta protrljamo sveću u smeru juga, odnosno prema njenom dnu, tačno utiskujući misli o onome što želimo da ostvarimo.

Kada smo tako istrljali sveću uljem, palimo je i ostavljamo na sigurnom mestu da dogori do kraja. Važno je zapamtiti: sveća ne mora da bude neke posebne veličine, ali dobro je voditi računa o usklađenosti boje i namerepaljenja.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Boje:žuta – za ispite i kreativnostzelena – za novac i plodnostzlatna – za samopouzdanje, bogatstvo i zaštitucrvena – za ljubav, strast, fizičku snagunarandžasta – za strastružičasta – za nežnost, ljubav, prijateljstvo, emocijeplava – za istinu, mudrost, isceljivanjeljubičasta – za kontakt s duhovnim svetom, psihičke sposobnosti i psihičko isceljivanjesrebrna – za snaženje ženske energije, emocionalnu stabilnost, intuicijubela – može da zameni svaku drugu bojusmeđa, crna – oprez! – one su kao gromobrani!

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Važne napomene - u sveću je moguće urezati simbole: srce za ljubav, znak evra ili dolara ili dinara za novac (ili jednostavno ispisati ime valute).

Jedna sveća za jednu želju, nikad ne upotrebljavajte već korišćenu sveću za neku novu želju. Sveću je bolje da palite šibicama nego upaljačem.

Ukoliko je nemoguće iz nekog razloga pustiti sveću da dogori do kraja možete da je ugasite pa je, povratkom, ponovo upalite, ali s istom namerom.

Dobro je da upaljenu sveću držite u činiji koja je potpuno obuhvata, tako da u njoj ostaje otopljeni vosak i tako se smanjuje opasnost od otvorenog plamena.

Dani za paljenje:1. nedelja (dan Sunca): vitalnost, uspeh, snaga, slava, dan za uništavanje negativnostisveća: zlatna – za samopouzdanje, narandžasta – za snagu, vitalnost, zahvalnost

2. ponedeljak (dan Meseca): mir, isceljenje, saosećanje, plodnost, pročišćavanje, nega, dan za osećanjasveća: bela, srebrna

3. utorak (dan Marsa): strast, hrabrost, zaštita, dan za inicijativu, odlučnost, energijusveća: crvena

4. sreda (dan Merkura): svesni um, učenje, putovanje, mudrost, dan za planiranje, komunikacija, predavanje; sreda je mentalna – poslovni, privatni sastanak, intelektualnisveća: žuta5. četvrtak (dan Jupitera): novac, ekspanzija, napredak, velikodušnost, dan za srećne dobitke sveća: zelena – za novac

6. petak (dan Venere): ljubav, lepota, uživanje, dan za ispunjenje želja sveća: boja kajsije za ljubav, crvena za ljubav, strast, ružičasta za nežnost, ljubav, prijateljstvo.

7. subota (dan Saturna): dugovečnost, temelji, preuzimanje obaveza, dan za zavetovanjesveća: bela, tamno plava – povezana sa trećim okom, zaštita, istina, iskren odnos.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

Dnevno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track