OD SARAJEVSKOG AZILA DO ČEŠKE: Lutalicu koju su hteli da uspavaju sada pomaže deci
Foto: Printscreen FB

Sreća

OD SARAJEVSKOG AZILA DO ČEŠKE: Lutalicu koju su hteli da uspavaju sada pomaže deci

Zanimljivosti -

Džesi je uhvaćen i odvezen u azil, međutim, nakon toga ipak je usledila lepa priča za sarajevskog psa lutalicu

Umiljati pas bez imena dugo je lutao ulicama Sarajeva, okarakterisan u ovom gradu kao agresivan, opasan i potencijalni prenosilac zaraznih bolesti.

Kako na svom Facebook profilu piše sarajevski taksista, veliki ljubitelj životinja, Fahrudin Caki Bravo, pas je uhvaćen i odvezen u azil. Međutim, nakon toga ipak je usledila lepa priča za sarajevskog psa lutalicu.

"U azilu bi s vremenom bila zaboravljena i umrla bi napuštena, ali igrom sudbine i uz pomoć dobrih ljudi, spasena je i udomljena u Češku", objavio je na Facebooku Bravo.

Džesi je uz pomoć udomitelja završio obuku s najboljim ocenama i dobio sertifikat koji potvrđuje da je zdrav i izrazito inteligentan pas koji može da radi i živi sa osobama sa posebnim potrebama.

"Bosno moja, vi se ovakvih bića stidite i ubijate ih svakodnevno, a ta ista bića naši su najbolji ambasadori u svetu", zaključio je Fahrudin i dodao kako ga ljudi iz Češke mole da im pošalje još ovakvih pasa jer se kuca iz Sarajeva pokazala kao odličan pomoćnik ljudima s posebnim potrebama.

(Radiosarajevo.ba)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 22.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track