U NJOJ SE SKUPLJAJU BAKTERIJE I MNOGI DRUGI: Ovih 10 mitova o BRADI morate znati!
Foto: Profimedia

Stručnjaci su otkrili

U NJOJ SE SKUPLJAJU BAKTERIJE I MNOGI DRUGI: Ovih 10 mitova o BRADI morate znati!

Zanimljivosti -

Moda puštanja brade je donela sa sobom seriju urbanih legendi.

Zbog toga se obraćamo stručnjacima kako bi nam objasnili neke od ovih legendi kao što je npr. da li je tačno da nečija brada u sebi ima bakterije. U nastavku pročitajte 10 razjašnjenih lažnih mitova o bradi.

1. Brada raste brže i jače nakon brijanja

Nije uvek tako. U nekim slučajevima može se desiti da dlačice postanu jače, ali onaj ko ima jaku bradu i malo osetljiviju kožu neće se uvek brijati. Može se desiti da brada malo poraste, ali je to pitanje vremena, a ne redovonog brijanja.

2. Svi muškarci su lepši sa bradom

Brada ne pristaje svakom. Sve zavisi od tipa dlake, kao i od stila i oblika brade. Dobro održavana brada će pristajati većini muškaraca, dok brada koja se ne održava redovno ne pristaje dobro nikome. Ono što je važno istaći jeste da nije isto kada neko održava bradu sam ili kada neko ide redovno kod berberina. Razlog je što je važan i sam razgovor sa berberinom, npr. u vezi sa stilom, navikama i sl. Berberin je taj koji na osnovu oblika glave određuje koji stil brade najbolje pristaje.

3. Brade sadrže više bakterija nego WC šolja

U zavisnosti koliko neko vodi računa o sebi, bez obzira na to da li ima ili nema bradu, manje ili više će držati do higijene. Ukoliko se radi o dugačkoj bradi, valja koristiti specijalne šampone koji su namenjeni ovom tipu brade. To se radi zbog toga što je vlas duže brade tipično suvlja u odnosu na kraće, kao i koža ispod brade, pa je zbog toga važno koristiti šampone koji će doprineti hidrataciji.

4. Brada iritira kožu kada se ljubimo

Ključna stavka je održavanje brade, što znači da dobro očuvana brada neće nikoga iritirati.

5. Koža ispod brade je suva i peče

Na to utiče način sušenja brade. Važno je koristiti fen kako bi se brada potpuno osušila i na taj način sprečila iritacija kože.

6. Bradu imaju samo lenji

Nije uvek tako. Nekad održavanje brade može biti zahtevnije od brijanja

7. Stres utiče na bradu

Ako je neka osoba pod stresom zbog ličnih problema ili posla, moguće je da pomalo počnu da opadaju vlasi na bradi. Zavisi od količine stresa da li će na tim mestima ponovo izrasti brada ili će zauvek ostati tako kako jeste. U normalnim okolnostima nije tipično da opadaju dlake sa brade jer su one dosta jače nego na glavi.

8. Postoje proizvodi koji podstiču rast brade

Postoje proizvodi koji stimulišu rast brade, ali ne postoje oni koji deluju 100%, jer ne postoje čak ni oni za kosu. Oni samo donekle mogu pomoći.

9. Brada je uvek tamnija od boje kose

To nije pravilo. Osobe sa tamnijom kosom često imaju još tamniju bradu, a neko i sa crvenkastim vlasima. Postoje i plavi muškarci sa smeđim bradama. Boja brade može imati veze i sa sedama jer prvo izlaze na bradi, a potom u kosi zbog čega brada deluje svetlije.

10. Brade sa sedim vlasima dodaju godine

Gandalfova brada bi vam sigurno dodala godine, ali ako vodite računa o svojoj bradi i lepo je oblikujete može vas čak i podmladiti. Sede se na ovoj regiji mogu prekriti, ali se ne preporučuje ni zift crna boja jer izgleda neprirodno.

redinfoportal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track