UPIJA SVU NEGATIVNU ENERGIJU, A LAKA JE ZA ODRŽAVANJE: Ovu biljku morate da imate u kući!
Foto: Profimedia

OBAVEZNO JE NABAVITE

UPIJA SVU NEGATIVNU ENERGIJU, A LAKA JE ZA ODRŽAVANJE: Ovu biljku morate da imate u kući!

Zanimljivosti -

Kada kažemo hlorofitum, malo ko zna na koju biljku tačno mislimo. Ipak, kada vide sliku, ljudi se odmah sete da su tu biljku gotovo sve bake, tetke, mame imale u kući.

Manje je poznato da hlorofitum apsorbuje negativnu energiju, pa je izuzetno preporučljivo zasaditi ga i držati u kancelariji.

Takođe je dobro držati je u spavaćoj ili dnevnoj sobi. Poznato je da svetske javne ličnosti isto to drže u svojim kancelarijama.

S pravom se nalazi među najpopularnijim sobnim biljkama, a poznat je i po tome što odlično prečišćava vazduh – jedna biljka je dovoljna za deset kvadrata.

Ukoliko se odlučite za gajenje ove prelepe biljke, prilikom kupovine vodite računa o tri stvari:

– Biljka bi trebalo da odaje utisak svežine, pa bi trebalo održavati je umereno vlažnom.– Ukoliko je prostor u kome se nalazi previše vlažan, mesnati koren truli, a listovi gube intenzivnu zelenu boju.

Takođe, premalo vode čini da joj vrhovi lista postaju braon i odumiru. Pažljivo je đubrite, jer oskudno đubrenje čini da biljka izgubi boju, prestaje da raste i počinju da je napadaju štetočine.

– Zalivajte biljku običnom vodom sa česme i uklonite višak vode od zalivanja. Od marta do septembra prihranjujte biljku jednom nedeljno, od oktobra do februara jednom mesečno, i to tečnim đubrivom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track