Poljubac planeta

VEČERAS OBAVEZNO POGLEDAJTE U NEBO Sve želje će vam se ispuniti ili ćete morati čekati čak 50 godina

Zanimljivosti -

Ovog vikenda Venera i Jupiter se spajaju u svemiru i ovo je izuzetno redak događaj koji će se ponoviti za pola veka.

Venera i Jupiter se neće spojiti u bukvalnom smislu, samo će ljudskom oku izgledati da su spojeni. Ali, u stvari, oni će biti razdvojeni milijardama kilometara.

Slične planetarne konjukcije su prilično česte, dešavaju se nekoliko puta u toku decenije. Međutim, spajanje Venere i Jupitera je retko. Sledeći put će se sastati 2065.

​Konjukcija je bitna i onima koji veruju u astrologiju.

Sve želje koje se noćas zamisle trebalo bi i da se ostvare, a najbolje je zamisliti ljubavnu želju jer je Venera sinonim za ljubav i vrednosti, a Jupiter je za dobrotvorostvo.

Mala sreća i velika sreća zajedno ne može biti ništa drugo nego sreća. Znači ljubav, finansije i naravno kako kome pada u natalnoj karti.

Evo šta u astologiji znače Jupiter i Venera

Jupiter

U rimskoj mitologiji Jupiter je kralj bogova, bog neba, munje, oluje i grmljavine. On je čuvar zaštitnik i uglavnom se povezuje sa četvrtkom. Smatra se planetom sreće, kulture i filozofije. Jupiter je tolerantna i ekspanzivna planeta. On traži uvid kroz znanje i mudrost. Ključne reči koje se vezuju za Jupitera su: moralnost, nada, zahvalnost, čast i zakon. On utiče na dobru sreću, napredak, blagostanje, rast i ekspanziju. Jupiter vlada unutrašnjim osećajem za pravdu i moralnost, vlada idealima, višim ciljevima, obrazovanjem i željom za putovanjima. Sloboda, istraživanje i srdačnost se obično povezuju sa Jupiterom, označavajući zbog čega je on vladajuća planeta Strelca i Riba, sa egzaltacijom u Raku. Jupiter ima veliki uticaj na potencijale za rast u više različitih aspekata života kao što su: fizički, intelektualni, duhovni, kulturni i materijalni. Jupiter odražava optimizam, snove, aspiracije, i signifikator je za decu, slavu, prosperitet, obrazovanje, političku moć, sreću, finansije i duga putovanja. Jupiter se u astrologiji zove i "velika sreća", jer je to izrazito dobra planeta. On pruža dostojanstvo, pravdu, visok položaj, društvenost, iskrenost, uticajne prijatelje. Jupiter utiče na zdravstvene probleme kao što su: holesterol, problemi sa težinom, intoksikacija, dijabetes, katarakta, jetra, arterije, bedra i vrat.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Venera

Venera je u antičkoj mitologiji boginja ljubavi, lepote, plodnosti, plemenitosti, harmonije, radosti i uživanja u životu. Venera je druga planeta najbliža Suncu, i najsvetliji prirodni objekat na noćnom nebu (posle Meseca). Venera ima dvojnu vladavinu nad znakovima Vage i Bika, predstavljajući dve važne oblasti u našem životu – novac i ljubav. Kroz horoskopski znak Vage, Venera ima moć da utiče na harmoniju i veze, a kroz znak Bika utiče na sigurnost i materijalna zadovoljstva. Venera ima egzaltaciju u Ribama, gde predstavlja osećajnost i sposobnost za žrtvovanje. Ona uglavnom utiče na naše društvene stavove, ponašanje, osećaj za estetiju i sklonosti - dominirajući u odnosima na svakom nivou. Venera strogo izražava naše osnovne moralne vrednosti i vrline, skromnost, iskrenost, lepotu i sreću. Ona ohrabruje ljude da se druže, sarađuju i rade zajedno. Usko je povezana sa romansom zbog svoje vladavine nad estrogenom. Venera ima jaku vladavinu nad žudnjama, gde se reč "veneričan" odnosi na bolesti kojim vlada Venera. Povezuje se sa zdravstvenim tegobama koje se javljaju kod: grla, obraza, brade, bubrega, jajnika, unutrašnjih reproduktivnih organa, čula ukusa i venske cirkulacije. Ona je jako fokusirana na seksualnu interakciju, ali takođe i na tok novca i finansijsku situaciju u našim životima. Njene pozitivne osobine su: ljubav, darežljivost, pristojnost, dobro raspoloženje, osećaj za sklad i ravnotežu, saosećajnost, dobrodušnost, blagost, nežnost, osećaj za lepo i osećaj za takt. Sa druge strane, njene negativne osobine su: sirove strasti, razuzdanost, neumerenost, pohlepa, nepristojno i bludno ponašanje, nedostatak takta, prosto i primitivno uživanje.

Video Twitter/​NASA

Agencije/Vijesti/RTL/opušteno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track