(VIDEO) LEDENA POSLASTICA: Južna Koreja tvrdi da ima sladoled koji leči mamurluk
Foto: Twitter/screenshot

Drži se

(VIDEO) LEDENA POSLASTICA: Južna Koreja tvrdi da ima sladoled koji leči mamurluk

Zanimljivosti -

Zaboravite masnu hranu ili velike količine energetskih napitaka, sada možete otkloniti mamurluk veoma brzo, ako se dočepate ove južnokorejske poslastice.

Lanac supermarketa "Withme FS" u Južnoj Koreji, pustio je u prodaju sladoled s ukusom grejpfruta koji, kako tvrde, leči mamurluk. Ime novog izuma je "Gyeondyo-bar", što u prevodu znači "Drži se".

Kako se navodi u saopštenju kompanije, ime sladoleda "izražava poteškoće kroz koje radnici moraju da prođu na poslu dan nakon opijanja, kao i da pruži utehu onima koji moraju rano da ustanu nakon lude noći". Veoma pažljivo od njih.

South Korea claims it has ice cream that will cure hangovers Forget stuffing your face with greasy food or chugging...

Posted by Cybertone on Wednesday, May 25, 2016

Glavni tajni sastojak sladoleda zove se "orijentalni sok od suvog grožđa". Sok od suvog grožđa je tradicionalan korejski medikament protiv mamurluka koji je u upotrebi još od 17. veka. A sladoled sadrži 0,7 odsto ovog aktivnog sastojka.

Južna Koreja je u Aziji poznata kao centralno mesto za žurke. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, Južnokorejci konzumiraju 12,3 litra alkohola godišnje, dok, poređenja radi, stanovnici SAD godišnje konzumiraju 9,2 litra po glavi stanovnika.

Godišnja zarada južnokorejske industrije za lek protiv mamurluka iznosi 126 miliona dolara, a tu spada prodaja raznih proizvoda - od pilula do kozmetike.

Lekovi protiv mamurluka obično imaju neželjena dejstva, te to čini ovaj sladoled na štapiću najpopularnijim sredstvom u borbi protiv mamurluka.

Bad hangover? ICE CREAM is the best new cure!

Bad hangover? ICE CREAM is the best new cure!

Posted by SourceFed on Tuesday, May 24, 2016

(Mashable)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja