ZEMLJA DIKTATORA I SLOBODARA: Ovih 8 stvari morate da vidite na KUBI pre nego što zauvek nestanu
Foto: Profimedia

Karipski raj

ZEMLJA DIKTATORA I SLOBODARA: Ovih 8 stvari morate da vidite na KUBI pre nego što zauvek nestanu

Zanimljivosti -

I Kuba se polako, ali sigurno menja. Nekad je njom čeličnom rukom vladao Fidel Kastro, a danas je uticaj Amerike sve jači.

Doskora smo mislili da će i Fidel Kastro živeti večno, pa ipak jedna era se završila, druga već stiže. Evo šta ne smete propustiti pre nego što ostane samo u sećanjima romantičara.

2. Popijte Mohito u baru gde je izmišljen

La Bodeguita del Medio jedan je od najpoznatijih barova u celoj zemlji, delimično zahvaljujući poznatim klijentima poput Aljendea, Nerude i Hemingveja, a delimično zbog toga što je u njemu izmišljen koktel Mohito. Svoje mesto je našao čak i u Džejms Bondu iz 2002., radnog naslova "Umri drugi dan".

4. Prelepi Trinidad

Kad vidite ovo mesto, nećete se više čuditi zašto se nalazi pod zaštitom UNESCO – a. Mnogobrojne freske i kuće ukrašene porcelanom i kristalima privlače mnoge turiste koji se neprestano "muvaju" uskim uličicama.

6. Če Gevara

Ne, nije greška, opet s razlogom spominjemo Gevaru. Čeov najmlađi sin, Ernesto, nudi motociklističke ture za obilazak čitave Kube na Harley Davidsonima. Ko voli motore, neka ne čeka.

8. Zaronite u morske dubine

Znate ono more kakvo viđate samo na filmskom platnu? E pa na Kubi ono zaista postoji. Ronjenje je ovde prekrasno, a u bogatom podmorju najbolje ćete uživati na plažama Giron ili Maria La Gorda.

(punkufer.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track