Zovite pivoinstalatera: Ovo je jedini legalni pivovod na svetu (FOTO)
Foto: Wikipedia

Pet kilometara sreće

Zovite pivoinstalatera: Ovo je jedini legalni pivovod na svetu (FOTO)

Zanimljivosti -

U srcu srednjovekovnog grada nalazi se neverovatno savremen izum - jedini legalni pivovod na svetu. Ljudi koji su ga izgradili, piće besplatno pivo do kraja života

U cevima ispod ulica belgijskog grada Briža, svakog sata proteče oko 1.000 galona piva, odnosno oko 12.000 flaša "omiljenog alkoholnog napitka". Nažalost, pivovod ne vodi do stambenih pristorija, već iz jedne od najstarijih pivara u zemlji "Halve Maan (Polumesec)" dovodi pivo do 5 kilometara udaljene fabrike u kojoj se piće flašira, piše Newsweek.rs.

Preko 500 donatora koji su učestvovali u kampanji, dobilo je neprocenjivu nagradu u znak zahvalnosti - besplatno pivo do kraja života.

Newsweek.rs Velika džamija u Alepu, nekad i sad: Preživela ratove i požare, ali ne i "opoziciju" (FOTO) Dobra vest: Živećemo 100 godina. Loša vest: Nismo spremni za to Kad se spoje paganizam i hrišćanstvo: Ovo je bizarni italijanski "Festival zmija" (FOTO, VIDEO) Borba za priznanje: Egipćani ulili novi život 5.000 godina staroj borilačkoj veštini (FOTO, VIDEO) "Večeras, idemo na gradilište": Kada kamion za cement postane disko kugla, žurka može da počne (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track