10 RAZLOGA ZAŠTO ŽENE MENJAJU FRIZURE: Promene naprave 104 puta u životu, evo zašto!
Foto: Profimedia

10 RAZLOGA ZAŠTO ŽENE MENJAJU FRIZURE: Promene naprave 104 puta u životu, evo zašto!

Žena -

Za muškarce uvek postoji samo jedna, ali samo žene znaju koliko puta tokom života promene frizuru i koliko puta promene njenu boju .

Žene u proseku frizuru promene 104 puta tokom života. Između 13. i 65. godine njena kosa će biti skraćivana i farbana najmanje 2 puta godišnje. Ako izuzmemo princezu Anu naravno. Kraljicina ćerka je imala istu frizuru blizu 40 godina i ne pokazuje ni najmanje interesovanje da je promeni.

Međutim ako uzmemo u obzir prosečne žene, one su svoje frizure menjale prilično često. Većina žena će promeniti najmanje tri nijanse kose godišnje, pri čemu je tamno braon najpopularnija boja. Takođe u nekoj fazi većina žena će verovatno imati dugačku kosu sa šiškama (više od dve trećine njih ovaj stil proba bar jednom u životu).

Sklonost poznatih ličnosti da često menjaju sopstveni izgled svakih par meseci u velikoj meri služi kao podstrek podstrek ženama da i one eksperimentišu.Možda najpoznatija zvezda trenutno, gospođa Viktorija Bekam je poput kameleona, čas ima kratku kosu, čas dugu ili nešto između. Zapravo do 36. ona je verovatno već promenila frizuru 104 puta. Ali glavni razlog zašto dame tako često menjaju svoje imidž je dosada.

Sledeći najčešći razlog je raskid veze, vreme za novi početak koji ide uz novi izgled.

Ovaj uvid u psihologiju frizerskih salona je rezultat istraživanja po narudžbini frizera Endrjua Kolindža.

"Žene su oduvek koristile kosu kao način menjanja svog izgleda, jer ta promena često ima vizuelno najveći efekat."

On je naglasio da i većina žena radije menje frizuru češće i malo, nego što pravi neke drastične promene.

"Možete da dobijete modernu frizuru i bez menjanja dužine kose, samo dodavanjem pramenova ili drugačijim sušenjem kose, kao što to na primer radi Dženifer Eniston."

Modni trendovi i poznate ličnosti igraju veliku ulogu u opredeljivanju žena za određeni stil. Kolindž ističe da vrlo često u njegov salon dolaze žene sa fotografijama poslednjih trendova koji su ih inspirisali za promenu.

Istraživanje obavljeno na 3.000 žena pokazalo je da 44 odsto njih promeni frizuru ili boju kose zato što im je postojeća dosadila, dok je 61 odsto ispitanih kazalo da su samo želele promenu.

Dvadeset pet odsto žena je otišlo kod frizera da bi im osmislio novi izgled, dok 38 odsto misli da će im ta promena doneti više samopouzdanja.

Navedeni razlozi za promenu sui jubilarni rođendani, dobijanje deteta ili raskid veze. Takođe je bilo i 17 odsto njih koje su priznale da su otišle u salon odmah nakon što su primetile prve sede.

U tih 104 puta promene stila naravno da je bilo i par kajanja zbog promene. U stvari, tri četvrtine žena su barem jednom u životu dobile potpuno drugačiju frizuru od one koju su zamislile. Stil koji žene najčešće žele je dugačka kosa sa šiškama, zatim kratka, a potom slojevito ošišana.

Iako važi da se plavuše bolje zabavljaju, žene češće žele da budu brinete.

Deset najčešćih razloga zašto žene menjaju frizuru:

1. Žele promenu

2. Bilo im je dosadno

3. Da bi povećale samopouzdanje

4. Posle raskida veze

5. Da bi obnovile izgled

6. Prate trend

7. Osedele su

8. Jubilarni rođendan

9. Pre nego što su dobile bebu ili pošto su je dobile

10. Venčanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track