PROFESORKA UNIVERZITETA ŠOKIRALA: Sasvim je OK da studenti plaćaju školu seksom
Foto: Profimedia

Istraživanje

PROFESORKA UNIVERZITETA ŠOKIRALA: Sasvim je OK da studenti plaćaju školu seksom

Žena -

Svaki peti student ili studentkinja radi u seks industriji pokazalo je trogodišnje istraživanje sprovedeno na 6.773 studenata u Velikoj Britaniji.

"Posao striptizete ili prostitutke ne razlikuje se od rada u kafiću", rekli su u britanski profesori Trejsi Saga i Debi Džons nakon istraživanja i otkrile da jedan od 20 studenata to radi kako bi platio troškove školovanja i studentskog života.

Profesorka kriminologije na Univerzitetu Swansea Trejsi Saga u tome ne vidi ništa problematično "ako to onome ko to radi ne predstavlja psihički problem, seksualni rad sam po sebi nije štetan i studenti ne bi trebalo biti stigmatizirani ili kažnjeni zato što pružaju eskort usluge u kampusu".

"Pa koja je razlika između seksualno eksplicitnih radnji pred web kamerom i posla u kafiću?", još je jedna njena izjava koja je na noge digla aktiviste. Nazvali su tu izjavu "neverovatno neodgovornom i glupom".

Istraživanjem je otkriveno kako je rad u seks industriji jednako čest među muškim studentima kao i kod ženskih.

"Pitanje je jesu li iskorišteni u svojem radu, jesu li psihički i fizički iscrpljeni u tom poslu, dolaze li na predavanja na vrijeme", kazala je profesorka.

Na pitanje da li će zarađivanje seksom pred veb kamerama postati deo uobičajenog iskustva studentskog života odgovorila je da se to već dešava.

"Pogledajte, 22 odsto njih to već radi. Pokazatelji su tu", rekla je kratko, ali nije komentarisala da li bi roditelji trebalo da budu zabrinuti za svoju decu koja su postala radna snaga seks industrije na univerzitetu.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Daily Mail.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track