NAPRAVIĆETE VELIKI PROBLEM: Ove 4 stvari nemojte nikada raditi svojoj vagini!
Foto: Profimedia

ŽENE, BUDITE PAŽLJIVE

NAPRAVIĆETE VELIKI PROBLEM: Ove 4 stvari nemojte nikada raditi svojoj vagini!

Žena -

Žene često čuju ili pročitaju brojne savete u vezi zdravlja vagine, posebno od poznatih ličnosti.

Vaša vagina nije zdrava: 8 opasnih znakova upozorenja!

Međutim, ne znači da sve to morate isporbati, šta više, neke stvari su zaista štetne za to područje.

Nemojte je pariti

Gvinet Paltrou davala je savete ženama, a koji se odnose na parenje vagine. Slavna diva je savetovala kako je ovo jedan od najboljih načina čišćenja vagine. Vaša vagina nije tepih ili bilo koji drugi materijal kom je potrebno parno čišćenje. Štaviše, zbog ovakve prakse možete se opeći tamo dole, a to vam sigurno nije cilj.

Uzimanje lekova na svoju ruku nikad nije preporučljivo

Vaginalne kreme i čepići protiv gljivičnih infekcija, koji se mogu uzeti bez recepta, samo su neke od stvari kojima žene pribjegavaju. Ipak, nikada nemojte uzimati bilo kakve lekove na svoju ruku. Kada je reč o vaginalnom zdravlju, uvek se posavetujte sa ginekologom.

foto: Profimedia

Umetanje nehigijenskih stranih tela uvek je loša ideja

Već vam je poznato šta sme ući u vaginu: tamponi, prsti, seksualne igračke, penis, lubrikanti, sredstva za kontracepciju i menstrualna čašica. Na kraju, sve se svodi na zdrav razum i lične navike. Seksualne igračke, dijafragme i menstrualne čašice moraju se prati nakon svake upotrebe. Sve drugo (krastavci, banane, ta falusoidna sprava koju imate u kuhinji) držite podalje od vagine. Čak i da ih dobro operete, njihova tekstura može izazvati iritaciju.

Ispiranje

Verovatno vam je već poznato, ali da ponovimo, nikada ne ispirajte unutrašnjost vagine gelovima za tuširanje i sličnim preparatima na bazi sapuna. Zbog ovih proizvoda vagina može postati osetljiva na infekcije. Zahvaljujući bakterijama koje se prirodno nalaze u vagini, može se reći da one odrađuju njeno čišćenje. Kada u vaginu prodru gelovi za tuširanje i slični proizvodi za ličnu higijenu, tada se i njena prirodna sredina menja od normalno kisele do neutralne, a čime sama vagina gubi sposobnost da se zaštiti od bakterija. Naravno, ovo ne znači da stvari treba prepustiti slučaju: topla voda i obični sapun bez mirisa najbolje su sredstvo za čišćenje vagine, ali samo njene spoljašnjosti.

Kurir.rs/minimagazin.info, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track