ISPRAVKA - SODA BIKARBONA I KOKOSOVO ULJE NE LEČE OD RAKA KOŽE
Foto: Profimedia

izmišljena ispovest

ISPRAVKA - SODA BIKARBONA I KOKOSOVO ULJE NE LEČE OD RAKA KOŽE

Žena -

Ispovest žene koja je navodno izlečila svoju majku sodom bikarbonom i kokosovim uljem, potpuno je netačna i nikako ne predstavlja lek protiv raka kože ili drugih oboljenja.

U tekstu za koji se ne može utvrditi gde je i kada prvi put objavljen opisuje se borba ćerke da pomogne majci koja je obolela od raka kože.

Ovo je jedan deo ove lažne vesti:

"Nakon posete dermatologu, biopsija je otkrila da je u pitanju karcinom. Dermatolog je takođe rekao da za karcinom bazalnih stanica ne postoji lek ali da se može ukloniti hirurškim putem. Operacija joj je bila zakazana.

Nakon operacije karcinom se vratio i to u ozbiljnijem obliku. Tek nakon naredne posete dermatologu sam saznala pravo ime ovog tipa karcinoma.

Kada sam saznala o kojoj tačno vrsti karcinoma je reč, odlučila sam da stvar preuzmem u svoje ruke. Pretražila sam na internetu sve moguće prirodne lekove za ovu vrstu karcinoma i naišla na nekoliko svedočenja osoba koje su u potpunosti izlečile ovaj tip karcinoma sa sodom bikarbonom i vodom.

Karcinom ne može da se razvija u alkalnom okruženju koje stvara upravo soda bikarbona.

foto: Profimedia

Ja sam samostalno modifikovala ovaj recept tako da sam koristila kokosovo ulje umesto vode, jer je organsko kokosovo ulje izuzetno dobro za obnavljanje ćelija kože".

Dalje se navodi da je pomešala jednaku količinu kokosovog ulja i sode bikarbone (po kašičicu od svakog) i od toga napravila pastu, što nikako nije lek za rak kože, kao što se tvrdi.

Tvrdnja da je do šestog dana korišćenja ove mešavine bazalna stanica u potpunosti nestala, jeste laž. Tvrdnje o daljem oporavku su takođe obmana.

Treba napomenuti i da je jedan od glavnih proponenata ove “terapije”, Tulio Simončini, bivši doktor iz Italije.

Simončini se zbog ovakve prakse više puta našao na sudu, svaki put zbog smrti pacijenata koje je “lečio” ubrizgavanjem smese vode i sode bikarbone u tumornu masu, zbog čega je izgubio i dozvolu da se bavi lekarskom praksom u Italiji.

Kurir.rs/Webtribune.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SRPKINJA SVETSKO ČUDO: Dali joj tri meseca života, a ona pobedila rak sa metastazama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track