(FOTO) LETNJI TREND NA USNAMA: Izgleda čudno, ali devojke su poludele za ovim!
Foto: Profimedia

DA LI VAM SE DOPADA?

(FOTO) LETNJI TREND NA USNAMA: Izgleda čudno, ali devojke su poludele za ovim!

Žena -

Osim bluranih ili “razmrljanih” usana, ovaj novi trend naziva se još "popsicle lips" jer podseća na efekt koji ostaje na usnama kada pojedete sladoled na štapiću (od jagode, maline ili borovnice). Tu je još jedna asocijacija – ona na usne nakon ljubljenja, pa ćete se možda susresti i s nazivom – "snogged lips".

Bez obzira na to koji način odabrali kako bi ovog leta primenili ovaj trend na svojim usnama, zapamtite sledeće: Ključ je u prihvatanju nesavršenosti!

#snoggedlips first try, inspired by @ValGarland #17aw

A post shared by EveLyn (@evehmua) on

Ovaj trend “razmrljanih” usana viđen je na modnim pistama tokom predstavljanja kolekcija za jesen/zimu 2017., ali sada je pravo vreme da ga isprobate jer je savršeno praktičan u vrućim letnim danima kada je verovatnoća da će vam se šminka razmazati skoro stopostotna. Međutim, uzimajući u obzir to koliko dobro izgledaju na ovaj način našminkane usne, veruemo da ćemo ovaj trend viđati i kada stignu hladniji meseci.

Evo kako možete da postignete takve usne:

1.Blurane usne i mat teksture ruža nisu najbolja kombinacija. Izgledaćete kao da ste celu noć pili crno vino. Radije izaberite hidrarizirajući ruž sa sjajnim finišem – lakše ćete ga izblendati i lepo će se razmazati.

2.Nije vam potrebna ni olovka ni četkica. Boju nanesite na usne ravno sa stika, samo na sredinu donje usne. Zatim usne dobro protrljajte jednu o drugu. Nakon toga, dodatno prstom razvucite boju prema rubovima usana. Dodajte još boje u sredinu donje usne kako biste pojačali pigment. I – to je to.

3.Treći korak je zapravo proizvoljan, ali će vam možda biti koristan jer pomaže u pridržavanju pravila:

“Nemojte dozvoliti da vaš blurani izgled bude previše razmrljan!”

Neki make-up stručnjaci predlažu da pre nanošenja ruža na rubove usana namažemo puder.

(Kurir.rs/Ljepotaizdravlje.hr, Foto: Printscreen/Instagram)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OMBRE USNE: Evo šta je hit ovog leta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track