MAJKA JE PRODALA MOJU NEVINOST ZA 680 EVRA: Imala sam 13 godina, silovali su me 3 dana, a onda...
Foto: Printscreen YT

ISPOVEST

MAJKA JE PRODALA MOJU NEVINOST ZA 680 EVRA: Imala sam 13 godina, silovali su me 3 dana, a onda...

Žena -

Devojčica Toha je imala samo 14 godina kada ju je majka naterala da proda svoju nevinost. Od lekara je dobila potrdu da je devica, a onda su je odveli kod jednog muškarca u hotelsku sobu, gde je silovana tri dana. Ovakvih priča je u Kambodži nažalost jako mnogo, jer je trgovina ljudima ovde svakodnevica.

U malom ribarskom selu Svaj Pak u blizini glavnog kambodžanskog grada Phnom Penha sudbina devojčica je jeziva. Ovde porodice prodaju svoju decu u seksualno roblje zbog dugova.

Nakon ovog događaja Toha je došla kući, gde je provela dve nedelje sve dok se njen "kupac" nije javio ponovo. Ona nije htela da ponovo prolazi kroz isto, ali njena majka nije imala milosti.

Otišla je da radi u bordelu, gde je provela 22 dana i za to vreme je silovana 198 puta. Vlasnik bordela je kasnije osuđen samo na tri godina zatvora.

Slučni priču ima i Sephak koja je imala samo 13 godina kad ju je majka prodala u seksualno roblje za 680 evra.

Vratili su je kući nakon tri dana silovanja, a majka je nastavila da je tera da se bavi prostitucijom.

Devojčicu je spasila neprofitna organizacija Agape International Missions (AIM) koja se bori protiv ropstva i trgovine ljudima. Ona danas radi u AIM-ovoj fabrici zajedno sa drugim ženama koje su spašene.

"Danas osećam mnogo više stabilnosti nego pre. Imam pristojan posao", kaže ona. Njena majka se danas kaje zbog onoga što je uradila svojoj ćerki.

AIM je samo u poslednje tri godine spasio 130 devojčica u 50 različitih racija u Kambodži, prenosi CNN.

"Ovo je još siromašna zemlja i ljudi gledaju kako će doći do novca. Nažalost, uz nedostatak obrazovanja i poslova, seksualna industrije je jedan od načina zarade", kaže Eric Meldrum, AIM-ov šef istrage.

Dodaje da ponekad porodice ne žele da prodaju, ali da nemaju drugog izbora.

"Teško je razumjeti zašto ove majke to čine. Nemaju novca, pa teraju ćerke da rade. Čak i sad vidim puno majki koje ne razumeju osećanja svojih kćeri. Ne razumeju da one imaju srce, da pate", rekao je.

Ipak stvari se u Kambodži se menjaju na bolje. Meldrum ističe kako je saradnja sa policijom odlična, a i kambodžanska vlada se sve više trudi pa u poslednje vreme ima sve više presuda protiv trgovaca ljudima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Kuma Saleta Mutavog u vrhu policije?!

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track