NE TRUJTE SE HEMIJOM: Rešite se bola uz pomoć prirodnih lekova
Foto: Profimedia

Glavobolja, problemi sa sinusima, prehlada, gorušica

NE TRUJTE SE HEMIJOM: Rešite se bola uz pomoć prirodnih lekova

Žena -

Glavobolja, problemi sa sinusima, prehlada, gorušica tegobe su koje možete rešiti darovima prirode.

Glavobolja

Napravite čaj od ruzmarina koji pomaže da krvni sudovi ostanu rašireni. Koristite kašičicu ruzmarina na šoljicu vruće vode, poklopite i pustite da odstoji 10 minuta, a potom procedite. Poželjno je popiti tri šoljice dnevno.

Takođe, dobar je i đumbir koji blokira trombaksam A2 koji sprečava ispuštanje materija koje šire krvne sudove. Drugim rečima, odličan je za prevenciju od migrena.

Upale sinusa

Ako vam je sekret iz nosa proziran ili beo, treba vam sušena biljka poput tamjana. Tamjan je snažan antiseptik i tradicionalan lek za respiratorne infekcije. Popijte šoljicu čaja mirisnog tamjana. Dodajte jednu do dve kašičice suvog tamjana u šoljicu prokuvane vode i pustite da odstoji 10 minuta. Potom procedite i popijte, tri puta dnevno.

Prehlada Kombinujte 30 grama seckanog svežeg đumbira, izmrvljeni štapić cimeta 1 kašičica semenki korijandera, 3 cela klinčića, 1 krišku limuna i pola litre vode. Kuvajte 15 minuta na laganoj vatri. Procedite i pijte toplo svaka dva sata.

Gorušica Gorke biljke poput kurkume pomoći će kod stimulacije probavnih sokova i sprečiti nakupljanje kiseline. Ako koriste kurkumu kao lek, uzmite dve do tri kapsule kurkume pre jela.

Ugrizi insekata Ohladite ugrize i ubode uz pomoć mente. Kap eteričnog ulja mente utrljajte direktno na mesto ugriza ili uboda za brzo, dugotrajno olakšanje. Menta će ohladiti područje, što će ujedno sprečiti osećaj svraba i oticanje.

Kurir.rs/stvarukusa

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

10 kućnih lekova protiv uboda komaraca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track