PITATE SE ZAŠTO STE JOŠ UVEK SAME? Ove 4 karakteristike su glavni razlog!
Foto: Profimedia

REZULTATI ISTRAŽIVANJA POTVRĐUJU

PITATE SE ZAŠTO STE JOŠ UVEK SAME? Ove 4 karakteristike su glavni razlog!

Žena -

Sjajne vesti za devojke koje nisu u vezi: prema rezultatima nedavno sprovedenog istraživanja, malena je verovatnoća da ste još uvek sami zato što ste preizbirljivi, previše dostupni ili prenaporni i puno je veća da je to zato što ste jednostavno previše privlačni.

foto: Profimedia

Istraživanje Harvard Univerziteta otkrilo je kako fizički privlačni ljudi teže uspevaju da održe dugotrajne veze. Navodno je mnogo razloga koji idu u prilog ovom zaključku, a jedan od njih svakako je i način razmišljanja o travi koja je u komšijinom dvorištu uvek zelenija. Naime, privlačne osobe kroz život se susreću s mnogim romantičnim ponudama pa uvek tragaju za drugim (da ne kažemo boljim) opcijama.

foto: Profimedia

Autorka studije Kristina objasnila je kako privlačnost nudi mnogo opcija u smislu potencijalnih veza pa je mnogo teže sačuvati vezu od svih tih potencijalnih odnosa koji joj prete.

U tom pogledu, previše opcija ne ide u korist dugotrajnim vezama. Iako kraj veze nije nužno nešto negativno, privlačna osoba koja želi ozbiljnu i dugotrajnu vezu trebala bi više da se osvesti po pitanju svojih mana i ograničenja, nego se oslanjati na spoljašnji izgled.

foto: profimedia

Na kraju krajeva, izgled je nešto što će nas možda privući, ali ako nema ostatka paketa, defintivno nas neće zadržati.

Kurir.rs/Cosmopolitan.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track