SAČUVAĆETE I ZDRAVLJE: Evo šta treba da radite u jutarnjim satima da biste smršali!
Foto: Profimedia

RITUALI

SAČUVAĆETE I ZDRAVLJE: Evo šta treba da radite u jutarnjim satima da biste smršali!

Žena -

Da biste smršali, ali i sačuvali vaše zdravlje, veoma je bitno šta radite u jutarnjim časovima.

Ovo su mala pravila koja vaš život mogu učiniti lakšim ako ste upravo na dijeti. Šta je važno učiniti za uspešan dan?

ZA EFEKAT VEŠTAČKIH TREPAVICA: Trikovi sa maskarom uz pomoć koje će biti gušće i duže!

Voda

Dovoljna količina vode tokom dana pokazala se kao jedan od glavnih činilaca koji utiču na mršavljenje, ali i zdravlje. Razlog tome je što voda može, ne samo da smanji apetit, već i čaša vode pola sata ili 20 minuta pre obroka popunjava želudac što rezultira manjim unosom hrane.

Budite skoncentrisani

Ovo bi bila kljućna strategija kada je u pitanju mršavljenje. Ujutru se prisetite koji su vam ciljevi i odredite kako će vam dan izgledati. Svesno upravljanje životom će vas rešiti i stresa što znaći da nečete jesti nezdrave namirnice tokom dana da biste se smirili.

foto: Profimedia

Sunce

Ako muku mučite s mršavljenjem i želite svaku pomoć koju možete dobiti, probajte odmah nakon buđenja da provedete vreme na otvorenom i uživate u Suncu. Stručnjaci tvrde kako je izlaganje jutarnjem suncu, za razliku od onog kasnije po danu, impuls s kojim se naš unutarnji bioritam sinhronizuje. To olakšava stvaranje rutine spavanja, što pomaže boljem funkcionisanju metabolizma.

Budite se odmorni

Samo jedan sat više sna može vam pomoći u skidanju gotovo šest kilograma godišnje. Stručnjaci su ove rezultate dobili analizirajući osobe čiji je dnevni unos kalorija iznosio 2.500 kalorija, a tvrde kako san zamenjuje beskorisne aktivnosti kao što je bezglavo konzumiranje grickalica i gaziranog soka. Spavajući jedan sat duže, ispitanici su smanjili unos kalorija za čak šest posto!

foto: Profimedia

Na posao idite biciklom

Ako ste jako zaposleni i nemate vremena za sport, vožnja bicikla na posao savršena vam je prilika da tokom dana osigurate potrebno vežbanje - bićete zdraviji, vitkiji, pokretniji i srećniji. Također, jutarnjom aktivnošću ubrzavate metabolizam za ceo dan.

Doručkujte

Doručak se smatra najvažnijim obrokom u danu jer pruža energiju za sve zadatke koji su pred nama. Birajte zdrave namirnice koje će vas zasititi do ručka. Takođe, ujutru pripremite grickalice koje će vam biti pri ruci kada osetite glad kako ne biste posegnuli za nezdravom hranom ili slatkišima.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Ordinacija.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track