PRINCA UPOZNALA U KLUBU: Amerikanka postala princeza Etiopije!
Foto: Printscreen/Instagram

venčanje iz bajke

PRINCA UPOZNALA U KLUBU: Amerikanka postala princeza Etiopije!

Žena -

Amerikanka Ariana Austin (33) postala je afrička princeza nakon što se na raskošnoj ceremoniji u Merilendu udala za praunuka poslednjeg vladara Etiopije, Hajla Selasija I.

Džol Mekonen je 35-godišnji advokat koji je svoju buduću suprugu upoznao pre 12 godina u jednom vašingtonskom disko klubu.

Za Njujork Tajms ispričao je kako je Ariani i njenoj prijateljici prišao sa 'sladunjavim uletom' te je odmah znao da želi da mu Ariana bude devojka.

Nije joj odmah otkrio ko je i kakva je njegova porodična pozadina, ali nakon što su počeli ozbiljnije izlaziti istina je morala izaći na videlo. Ariana je bila fascinirana. Kada su odlučili da se venčaju bila je jako uzbuđena jer će postati deo porodice čiji koreni sežu još iz doba biblijskog kralja Solomona i kraljice Šebe.

"To je nepobitno nasleđe, kombinacija čiste crnačke snage i drevne hrišćanske tradicije", kaže sada etiopska princeza.

Srećni par venčao se prošlog meseca na tradicionalnoj etiopskoj hrišćanskoj ceremoniji na kojoj je učestvovalo čak 13 sveštenika. Mladoženja i mlada su bili odeveni u plaštove s krunama na glavi, kao pravi pripadnici kraljevske porodice.

Ariana nije plave krvi, ali je i njena porodica ima zanimljivu i bogatu istoriju sa korenima iz Gvajane. Slavlje je počelo u Manassas u Virdžiniji gde je 307 gostiju uživalo u poslasticama etiopske kuhinje te se sladilo tradicionalnom Gvajanske crnom tortom.

Princ Džoel, kako mu je službena kraljevska titula, sin je drugog naslednika Hailea Selasija I. Etiopski car vladao je zemljom od 1930. do 1974. kada ga je svrgnuo vojni udar. Njegov sin, princ Mekonen, Džoelov otac, u to vreme je studirao u inostranstvu i uspeo da izbegne zatvor u domovini.

Džoel je rođen u Rimu, dok su njegovi roditelji živeli u egzilu, a odrastao je u Švajcarskoj. Studije je završio u SAD, a tamo je upoznao i svoju sadašnju suprugu.

(Kurir/24sata.hr, Foto:Printscreen/Instgaram)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Glamur, slava i elegancija: 3 princeze čija je svaka odevna kombinacija VEST DANA (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track