DEVOJČICA IZ RUSIJE UMRLA OD ISCRPLJENOSTI POSLE REVIJE KOJA JE TRAJALA 12 SATI: Mama, toliko želim da spavam!
Foto: Printscreen

IMALA JE 14 GODINA

DEVOJČICA IZ RUSIJE UMRLA OD ISCRPLJENOSTI POSLE REVIJE KOJA JE TRAJALA 12 SATI: Mama, toliko želim da spavam!

Žena -

Četrnaestogodišnja manekenka Vlada Dzyuba preminula je od iscrpljenosti nakon što je tri nedelja provela radeći u Kini, u neljudskim uslovima.

Tinejdžerka je obolela od hroničnog meningitisa i srušila se pre nego što je izašla na pistu tokom modne revije u Šangaju. Šou je trajao 13 sati. Nakon što je kolabirala, devojčica je pala u komu i preminula dva dana kasnije. Manekenka se plašila da zatraži medicinsku pomoć jer je bila vezana "robovlasničkim" ugovorom.

"Zvala me i govorila: 'Mama, tako sam umorna. Toliko želim da spavam..." To je sigurno bio početak bolesti, a nakon toga joj je temperatura skočila. Nisam mogla da spavam od brige, stalno sam je zvala i molila da ode u bolnicu", izjavila je njena majka Oksana koja je pokušavala da dobije vizu da može da ode do ćerke, ali nije uspela.

A post shared by ?Dzyuba Vlada? (@_dzyuba) on

Elvira Zaitseva, vlasnica modne agencije Perm koja je organizovala Vladin put u Kinu je rekla da "niko nije očekivao da će doći do takvih posledica". Priznala je da nije proverila da li devojčica po ugovoru ima pravo na zdravstveno osiguranje.

A post shared by ?Dzyuba Vlada? (@_dzyuba) on

Ruske vlasti pokreću istragu ovog slučaja i traže detalje o uslovima kojima je Vlada bila izložena u Kini.

Kurir.rs/Daily Mail, Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track