icon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

(FOTO) STARI RECEPT ZA SLAVSKI KOLAČ: Ovako se mesi i ukrašava prema sprskoj tradiciji!
Foto: Shutterstock

POŠTUJTE OBIČAJE

(FOTO) STARI RECEPT ZA SLAVSKI KOLAČ: Ovako se mesi i ukrašava prema sprskoj tradiciji!

Žena

I za mrsnu i za posnu slavu, ova starinska receptura je pun pogodak.

Koliko će slavska trpeza biti bogata i koja jela će se na njoj naći zavisi isključivo od vas, ali ono bez čega je ovaj porodični praznik nezamisliv jeste slavski kolač, piše Stil.

 

Evo starog recepta za ovaj posebni hleb, koji će zadovoljiti svačiji ukus, a ako ga i ukrasite po ovim savetima, sigurno ćete oduševiti sve goste!

 

Da biste zamesili testo, potrebno vam je 1,5 kg brašna, 30 g pivskog kvasca, 4 žumanceta, 4 kašike šećera, parče putera, kora limuna, žumance, so i malo mleka. Ukoliko pripremate kolač za posnu slavu, izbacite jaja, umesto mleka koristite toplu vodu, a umesto putera margarin...

 

Ceo postupak i detalje ukrašavnja pročitajte OVDE

 

 

(Kurir.rs/Stil/Foto: Shutterstock)

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...