TRENUTNO STE U VEOMA DEPRESIVNOJ FAZI ŽIVOTA? Uradite ove 4 stvari da bi vam bilo bolje!
Foto: Profimedia

POKRENITE SE

TRENUTNO STE U VEOMA DEPRESIVNOJ FAZI ŽIVOTA? Uradite ove 4 stvari da bi vam bilo bolje!

Žena -

Svi smo bar jednom bili u fazi života kada nismo znali šta želimo i kako dalje. Nije prijatno, ali baš kao i za sve, tako i za ovu situaciju postoji rešenje.

Depresivno stanje može biti kratkoročno, ali može i potrajati. Sve zavisi od vaše želje, a evo kako se možete osećati bolje.

Pronađite hobi

Prvo će se pojaviti pitanja kao što su: “Šta da uradim?”, “Kako da se ponašam?” ili “Šta će se dogoditi?” Upravo ova pitanja morate izbaciti iz glave, ako želite srećniji i bolji život. Ako želite da se pomerite sa tačke na kojoj se trenutno nalazite. Prepustite sve sudbini, iako možda i ne verujete u nju. Vreme će učiniti svoje jer je uvek tako. Usmerite misli na nešto drugo ili pronađite hobi koji vas usrećuje. Probajte sa trčanjem, vežbanjem ili pisanjem dnevnika. Možda i pronađete neki hobi koji će vas spasiti.

foto: Profimedia

Neka vam bude udobno

S druge strane, možete i taj dan ili dva provesti zamotani u ćebe i ne radeći ništa. Gledajte serije i filmove ili čitajte knjigu i ne razmišljajte previše. Kritično vreme će proći. Samo nemojte da ovaj deo traje predugo, jer je vrlo lako preći granicu iz normalnog odmaranja u stanje depresije.

foto: Profimedia

Osećanja

Ne sramite se vaših osećanja. Isplačite se ukoliko je potrebno. Uradite sve što morate da se osećate bolje.

foto: Profimedia

Budite dobri prema sebi

Nemojte se dodatno potkovati tužnom muzikom ili filmovima. Nemojte govoriti sebi kako ste krivi za trenutnu situaciju. Ne osuđujte se. Prihvatite situaciju takvu kakva je i znajte da će uskoro proći. U redu je pričekati neko vreme i brinuti o sebi. U redu je pričekati da se cela situacija slegle. Kao što je u redu pronaći drugu zanimaciju kako ne bi mislili samo o stanju u kom ste se našli.

Kurir.rs/Yourtango, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track