Sastojci: 1 kg kestena, 500 ml punomasnog mleka, 2 vanilin šećera, 20 g belog šećera, 25 ml ruma
Uputstvo: Skuvajte kestene u vodi i ogulite ih. Najbolje se gule dok su još vrući, držite ih poklopljene u loncu da što duže ostanu topli, piše Stil.
Usitnite oguljene kestene u pire. Nalijte mleko, dodajte šećer i rum pa kuvajte dok kesteni ne upiju mleko i dok se sve ne sjedini mešajući. Ako vam se čini da je smesa pregusta dodajte još mleka, a ako je preretka kuvajte malo duže. Kada kesteni upiju mleko i napravi se gusta smesa, provucite je kroz mašinicu za meso da biste dobili rezance.
Ukrasite šlagom. Prijatno!
Pogledajte još na portalu Stil:
Najbolji recept za slavsko žito: Ne znaju sve domaćice ove 3 tajne!
Čokoladni kolač bez jaja, gotov za čas posla: Recept koji uspeva svakome!
Stara srpska pita sa šunkom: Recept koji je osvojio i Beč! Sinu poverila renoviranje kuće: Želela oazu mira, a dobila nešto neverovatno! (VIDEO) Ubacila je novčić u vazu sa cvećem: Rezultat je oduševio! (VIDEO)