14 DANA JE RADILA PO 100 ČUČNJEVA DNEVNO: Ono što se dogodilo njenom telu, zaista je poražavajuće!
Foto: Profimedia

NIJE SVE KAO ŠTO IZGLEDA

14 DANA JE RADILA PO 100 ČUČNJEVA DNEVNO: Ono što se dogodilo njenom telu, zaista je poražavajuće!

Žena -

Verujemo da će mnoge zanimati da li je dve nedelje intenzivnog, ciljanog vežbanja, dovoljno za vidljive promene na figuri tela, u ovom slučaju - na zadnjici. Đina Florio već je dugo u fitnesu i ona će vam otkriti tajnu.

Iza nje su dve intenzivne godine bavljenja Krosfitom, radi kao autorka na portalu "Pop Sugar Fitness" i kako za sebe voli da kaže, kad neko pomene izazov, prva je koja će ga probati.

"Zato sam htela da probam izazov od 100 čučnjeva dnevno, dve nedelje, svaki dan, ali tako da tih 100 čučnjeva radim bez predaha.

Čak je i meni pomisao na 100 čučnjeva u odjednom bila izazov i znala sam da će to biti prilično teško ostvariti. Ali uspela sam, a nakon dve nedelje i ja sam naučila nekoliko važnih lekcija", izjavila je Đina.

A post shared by Gina Florio (@gmflorio) on

Evo što je Đina Florio, nakon dve nedelje i ukupno 1400 čučnjeva, doživela:

Osećala sam se kao da radim kardio vežbe, a ne vežbe snage. Kad radite klasične vežbe snage ne znojite se toliko koliko sam se ja znojila svaki put nakon 100 čučnjeva. Prvo počinjete da se znojite, a onda vam se ubrza disanje, a kardiovaskularni sistem prebacuje u najbržu brzinu i povećava vam otkucaje srca.

To se dogodi do otprilike 50. čučnjeva, a onda postaje još žešće. Na kraju svakog seta s lica mi se doslovno slivao znoj, a ja sam imala osećaj da je to sve što ću taj dan moći da učinim.

Iskreno, nisam očekivala da ću se baš tako osećati, čak ni u početku, iako sam pred kraj izazova već mogla puno lakše da dišem i vežbam.

A post shared by Gina Florio (@gmflorio) on

Pojačala sam izdržljivost donjeg dela tela

Nakon prvih nekoliko dana, čučnjevi su krenuli lakše, pa sam se opet vratila i svojim ustaljenim treninzima. Tako sam shvatila da mi noge odjednom mogu da izdržim više. I kad sam samo trčala, trčala sam duže nego pre, pa mogu da zaključim da su čučnjevi pojačali izdržljivost.

Snaga mi se nije povećala

Nakon prvih dana, izazov sam počela da radim pre treninga snage. Čučnjevi su mi došli kao zagrevanje i nekako sam verovala da ću zbog njih barem malo pojačati snagu svog tela, ali kad samse vratila tegovima i svojim standardnim vežbama, shvatila sam da i dalje mogu da radim istim, ali ne i jačim intenzitetom.

I kao što sam već rekla, čini se da je moj izazov imao veći kardio učinak nego što je uticao na moju snagu, odnosnu mišićnu masu. A to vodi i mom poslednjem zaključku, onom koji će vam se možda najmanje svideti:

A post shared by Gina Florio (@gmflorio) on

Na zadnjici nisam videla baš nikakvu promenu

Ni u izgledu, ni u tvrdoći, pa sada mogu utvrditi da čak ni nakon dve intenzivne nedelje s toliko čučnjeva svaki dan, neće se desiti nikakav vidljivi pomak.

Zbog toga, iz svog iskustva tvrdim, klasični čučnjevi, bez tegova, nikada neće biti dobri kao čučnjevi s opterećenjem.

Tek u tom slučaju možemo pričati o jačanju mišića, o njihovom rastu i promeni za kojom žudite.

A post shared by Gina Florio (@gmflorio) on

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track