SAVRŠENA POZADINA ZA DVE NEDELJE: Ako usvojite ove savete, uspećete!
Foto: profimedia

uz malo truda

SAVRŠENA POZADINA ZA DVE NEDELJE: Ako usvojite ove savete, uspećete!

Žena -

Želite da zablistate za praznike koji su pred nama i fascinirate svojom pozadinim, sad je pravo vreme da nešto preduzmete.

Da bi došli do savršene guze u samo dve nedelje, potrebno je da sledite i dva pravila - određene vežbe i određenu hranu.

Kako bi učinak vežbanja bio bolji i brži, važno je prilagoditi i ishranu. Ne jedite previše proteina, odnosno pažljivo ih birajte. Naime, izbegavajte one iz masnog crvenog mesa, mlečnih proizvoda i žumanca. Jedite proteine iz tunjevine i drugih riba, piletine, svežeg sira, soje, i morske hrane..

Smanjite unos ugljenih hidrata koji se nalaze u hrani bogatoj belim brašnom i šećerom. Jedite tamni pirinač, ovsene pahuljice, krompir... U ishranu uvrstite riblje i maslinovo ulje, badem, orahe i maslac od kikirikija.

foto: profimedia

Izbegavajte prženu hranu, grickalice, čips, margarin, crveno meso, kožicu od piletine, punomasne mlečne proizvode, sladoled, maslac, kokosovo ulje...

Povećajte unos svežeg voća. Svaki dan pojedite najmanje jedan komad voća, a preporuka je tri do pet komada. Vlakna iz voća držaće vas sitima, a u isto vreme nećete uneti puno kalorija.

I ne zaboravite na povrće jer je prepuno vlakna, vitamina i minerala. Osim toga, ima malo kalorija. Posebnu pažnju usmerite na brokuli, spanać, kelj i drugo zeleno povrće.

foto: profimedia

(Kurir.rs/ 24.hr, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Smršajte bez vežbanja, gladovanja i odricanja: 3 moćna napitka munjevitom brzinom tope masne naslage

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track