MOJOJ PACIJENTKINJI SU OTPALE BRADAVICE: Hirurg upozorava! Razlog je ono što mnoge žene svaki dan rade!
Foto: Profimedia

PAŽNJA!

MOJOJ PACIJENTKINJI SU OTPALE BRADAVICE: Hirurg upozorava! Razlog je ono što mnoge žene svaki dan rade!

Žena -

Plastični hirurg je upozorio žene da ovo nikako ne treba da rade pred operaciju jer krajnji rezultati mogu biti užasavajući.

Naima, doktor Entoni Jon je nedavno svoje iskustvo podelio sa javnošću. Njegova pacijentkinja je izgubila bradavice jer nije poslušala savet lekara.

Ukoliko se ne pridržavate saveta, a to je da ne pušite najmanje mesec dana pre i posle operacije grudi, može da vam se dogodi da vam otpadnu bradavice.

Prema rečima doktora Jona, bradavice su jednoj njegovoj pacijentkinju postale ljubičaste posle same operacije, a ubrzo nakon toga su i otpale. Žena je bila pušač. To se dešava tako što nikotin i ugljen monoksid, koji su sastavni deo svake cigarete, dovode do toga da se vene skupljaju.

Ako se to desi a vi imate operaciju u kojoj je dotok krvi veliki, postoji veliki rizik da se ovako nešto desi. Kada tok krvi do određenog dela tela postane slabiji i ograničen, taj deo tela polako umire, postaje ljubičast, crn i na kraju otpadne.

foto: Profimedia

"Uvek kažm svojim pacijentima da tri do četiri nedelje pre i posle operacije prestanu da puše kako bi brže došlo do zarastanja i oporavka", kaže ovaj lekar.

Čak i da imate najboljeg doktora na svetu, ako pušite pre ili posle operacije, postoji mogućnost da vam se tako nešo desi. Ako pušite i imate operaciju zatezanja lica, ćelije na koži lica će umreti i dobićete upravo ono što ste želili da izbegnete.

"Bojim se da uprkos svim mojim upozorenjima, neke pacijentkinje neće prestati sa pušenjem ni pre, a ni posle operacije, pa će njihove bradavice same otpadati", zabrinuto ističe doktor na svom blogu.

foto: Shutterstock

(Kurir.rs/Žena)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Bez plastične hirurgije: 5 saveta za čvršće i neodoljive grudi (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track