PRAZNICI U DOMU SAMOHRANE MAJKE: Andrijin otac je potpuno nestao iz naših života! Ne smem da pustim sinu božićni film, jer znam da nema pravu porodicu!
Foto: Profimedia

VLADA TUGA

PRAZNICI U DOMU SAMOHRANE MAJKE: Andrijin otac je potpuno nestao iz naših života! Ne smem da pustim sinu božićni film, jer znam da nema pravu porodicu!

Žena -

Andrija je imao dve godine kada je moj sada već bivši suprug došao kući s poslovnog puta i rekao da želi razvod. Bez konkretnog razloga, uz objašnjenje da me više ne voli i ne vidi smisao u zajedničkom životu. Ubrzo sam saznala da je razlog koji sam toliko željela čuti bila - druga žena.

Tražio je da sve odradimo sa što manje drame, bez svađa i rasprava. Nakon razvoda bivši suprug se i upoznao ženu zbog koje je odlučio okončati naš brak. U kratkom mejlu obavestio me da se ženi i da će postati otac. Par mjeseci nakon toga prekinuo je svu komunikaciju s nama i prestao plaćati alimentaciju. Mnogi bi rekli da je to greška, ali nije mi palo na pamet povlačiti se po sudovima zbog toga. Smatrala sam da Andrija zaslužuje oca koji želi s njim provoditi vreme i koji želi sudelovati u troškovima brige o vlastitom detetu.

foto: Profimedia

Pitala sam se jesam li dovoljna svom sinu, na sve moguće načine pokušavala nadoknaditi nedostatak očeve ljubavi iako sam znala da neke praznine nikada neću moći popuniti. To nije u mojoj moći i s tim sam se morala pomiriti.

Praznici su istovremeno najlepši i najgori, puni amaterskih pokušaja kompenzacije. Koliko god ja poklona stavila ispod jelke, uvek se pitam pomisli li Andrija na onaj jedan koji sigurno neće dobiti. Dugo sam izbegavala božićne filmove jer u svakom neki tata ponosno reže meso za svoju gladnu porodicu okupljenu oko stola. Nisam želela sina da izlažem prizorima koje mu nisam mogla omogućiti…

foto: Profimedia

Onda je, potpuno neočekivano, u moj život ušao Marko. Prvi i jedini muškarac kojem sam dopustila da postane deo Andrijinog života. Morao je to zaslužiti, dokazati da je sa mnom kako bi ostao, koliko god to smešno nekome zvučalo. Ono što me čini srećnom je spoznaja da uistinu sve mogu sama i verujem da upravo u tome leži snaga majčine ljubavi, ali zahvalna sam životu što me nagradio divnim čovekom. Četvrtu godinu zaredom Marko s Andrijom kiti jelku dok se na televiziji u pozadini ređaju božićni filmovi. Ono što zapravo vidim je ljubav. Pravu iskrenu ljubav koja ne broji krvna zrnca i ne analizira gene. Dva slučajno sjedinjena bića koja jedno drugom postaju ceo svet.

Kurir.rs/Zadovoljna.hr, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Mama, sad ne moram ni da prohodam! Beba otkrila genijalan način za švrćkanje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track