AKO STE NEUMERENO JELI DA SE OSEĆATE LOŠE, POSTOJI LEK! 5 trikova koji očas posla otklanjaju posledice prejedanja
Foto: Profimedia

spas u zadnji čas

AKO STE NEUMERENO JELI DA SE OSEĆATE LOŠE, POSTOJI LEK! 5 trikova koji očas posla otklanjaju posledice prejedanja

Žena -

Uvek kada su praznici ne možemo da zaobiđemo bogatu trpezu, te da odolimo svoj toj ukusnoj hrani. Neretko se i toliko prejedemo, da posle ne možemo da dišemo, niti da funkcionišemo normalno.

Uprkos tome što je najbolji savet ne jesti u tolikoj količini, mi ćemo vam ipak dati savet šta da uradite ako do toga dođe. Postoji rešenje, ipak! 1. Nemojte jesti manje nego inače I to samo zato što se osećate loše zbog svega što ste pojeli dan pre. Dakle, ako ste preterali, drugi dan uvrstite zdrave namirnice u svoj jelovnik. Najbolje je konzumirati nekoliko malih obroka tokom dana koji će vam pomoći da regulište vaše telo. "Ako jedete manje nego inače, to bi ponovo moglo dovesti do prejedanja, jer ćete biti gladni", prenosi britanski "Glamour". 2. Posegnite za smutije Blendiranahrana, tačnije šejkovi i smutiji, jednostavnija je za probavu pa je ona odličan izbor ako se ne osećate dobro. A budući da su sastavljeni od voća i povrća, oni će vas dobro i rehidrirati.

foto: Profimedia

3. Hidratacija je veoma važna Voda će podići vašu energiju, zadržati koncentraciju, umanjiti nadutost i isprati višak šećera i soli od dana pre. Zato, uvek imajte flašicu vode pokraj sebe, te je neprestano ispijajte tokom dana. 4. Posegnite za hranom bogatom kalijumom Baš poput vode, i kalijum će takođe isprati natrijum iz vašeg tela, te vam pomoći da se osećate manje naduto. Posegnite za bananama, spanaćem, avokadom ili lososom.

5. Prirodno zaslađena hrana Možda zvuči protivrečmo, ali ova hrana će vam pomoći kod šećernog "mamurluka". Konzumacija puno šećera može da vas natera da ga želite još više, no prirodno zaslađena hrana može da vas spreči u tome. Posegnite za voćem ili jogurtom.

(Kurir.rs/Index.hr/Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV UŽIVO) Dr Kurir sa nutricionistom Majom Bošković o slavskoj trpezi i posledicama prejedanja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track