icon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

PICA BEZ BRAŠNA KOJA IMA SVEGA 300 KALORIJA? Da, postoji, savršeno je ukusna i OVO je recept za nju
Foto: Profimedia

SOČNA, A NE GOJI

PICA BEZ BRAŠNA KOJA IMA SVEGA 300 KALORIJA? Da, postoji, savršeno je ukusna i OVO je recept za nju

Žena

Može li se uživati u mirisnoj, hrskavoj, “čarobnoj” pici bez griže savesti i opterećenja koliko ste kalorija uneli i da li ste naškodili svojoj liniji? O, da, može! Mi vam donosimo recept za ovaj fantastičan specijalitet koji ima svega 300 kalorija i možete ga klopati do mile volje! Sjajno, zar ne?

 

Ako vodite računa o liniji ili izbegavate da konzumirate meso i testeninu u bilo kom obliku, a ipak volite da se počastite nečim slasnim i ukusnim, imamo savršeno rešenje za vas!

 

Navalite na niskokaloričnu picu, ljudi!

 

Potrebni sastojci:

 

  • 800 grama izrendanog karfiona
  • jedno jaje
  • 100 g izrendane mocarele
  • 1 kugla cele mocarele
  • sok od paradajza (kečap)
  • origano, bosiljak, ruzmarin, so, biber

 

foto: Profimedia

Priprema:

 

Izrendajte karfiol, skuvajte ga u mikrotalasnoj ili na pari tokom 3 minuta, pa ga prebacite u činiju.

 

Dodajte jaje, izrendani mocarela sir i malo soli i sve dobro izmešajte.

 

Pleh obložite pek papirom, a zatim na njega dobijenu smesu oblikujte u testo za picu.

 

Stavite teso da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni od 3o do 40 minuta. Testo treba da dobije zlatno-smeđu boju.

 

Kada je gotovo, izvadite testo i premažite ga sokom od paradajza ili kečapom. Preko naređajte mocarelu isečenu na listove (ili drugi sir po želji). Dodajte začine i dodatke po želji, a potom vratite picu i rernu i pecite dodatnih 15 minuta na 220 stepeni.

 

Picu služiti toplu.

 

Savet:

 

Ako strogo ne vodite računa o liniji, ovu ukusnu picu možete obogatiti i slaninom, šunkom, tunjevinom ili piletinom, ali i drugim sastojcima po želji!

 

(Kurir.rs/Foto:Profimedia)

 

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...