CRVENA NIT JE POVEZANA ZA SVAKOG ČOVEKA: Možda je vi ne vidite, ali evo gde se nalazi i čemu služi!
Foto: Profimedia

PRIČA KOJA ODUŠEVLJAVA

CRVENA NIT JE POVEZANA ZA SVAKOG ČOVEKA: Možda je vi ne vidite, ali evo gde se nalazi i čemu služi!

Žena -

Izraz "srodna duša" zvuči kao kliše, ali postoji jedna nit koja spaja dvoje koji su suđeni jedni drugom. Originalna priča o nastanku ovog izraza će vas oduševiti.

Naime, ta nit koja povezuje dve srodne duše proteže se bez ikakvih ograničenja - njoj vreme, prostor i okolnosti ništa ne znače, i ništa je ne može prekinuti ako su dvoje zaista suđeni jedno drugome.

Radi se o crvenoj karmičkoj niti sudbine, verovanju starom vekovima sa prostora Azije. Taj mit nagoveštava da bogovi vezuju crvenu nit oko članaka dvoje koji su suđeni jedno drugome kako bi im pomogli da se u jednom trenutku spoje. Zapadni svet je na osnovu ove priče došao do pojma srodnih duša.

ORIGINALNA PRIČA

U Aziji i dalje kruži ova drevna priča koja objašnjava poreklo mita o crvenoj niti, a priča kaže ovako - šetajući jedne noći, dečak je naišao na starca koji je čitao knjigu. Kada ga je pitao šta to čita, starac je odgovorio da je u pitanju knjiga brakova, a potom pokazao dečaku kime će se on oženiti. Dečaku se to nije dopalo, pa je devojčicu za koju mu je starac rekao da je njegova buduća žena gađao kamenom i pobegao. Godinama kasnije, roditelji su ugovorili brak između dečaka i najlepše devojčice u selu. Dečak, sada već mladi muškarac, na kraju ceremonije podigao je mladin veo i video da njegova žena ima ožiljak ispod leve obrve. Pitao ju je odakle joj, a ona mu je rekla da ju je neki dečak gađao kamenom kada je bila mala.

A post shared by arryn (@arryn.wolvz) on

NIT SE PETLJA I RASTEŽE

Tako kaže mit, ali nikada se ne prekida, i nikada joj se ne smete opirati. Sudbina će svakako učiniti svoje, ali dalje je na vama, podseća legenda. Njeno je samo da spoji dvoje ljudi, a na njima je da se dalje trude da održavaju svoj odnos.

(Kurir.rs/rebelcircus.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track