SADA JE DOKAZANO: Ženama su privlačniji NEZAINTERESOVANI muškarci!
Foto: profimedia

istraživanje

SADA JE DOKAZANO: Ženama su privlačniji NEZAINTERESOVANI muškarci!

Žena -

Ženu će više privući muškarac ukoliko nije sigurna u to šta oseća prema njoj i kakvo ima mišljenje, rezultat je istraživanja.

Naučnici sa univerziteta Virdžinija i Harvard su u istraživanje obuhvatili 47 studentkinja, a kako bi dobili što iskrenije i preciznije odgovore devojke sakrili su od njih pravi motiv eksperimenta. One su mislile da su pozvane kako bi učestvovale u istraživanju o tome da li Fejsbuk može da posluži kao stranica za upoznavanje partnera.

Devojkama su pokazani lažni profili četvorice muškaraca. Prvoj grupi je rečeno da će videti muškarce kojima su se najviše dopale. Drugoj grupi je rečeno da su ta četvorica muškaraca ocenila iznad prosečnima devojke iz te grupe.

Trećoj grupi studentkinja je rečeno da bi to mogli biti muškarci kojima su se one dopale najviše ili iznad proseka, ali ništa nije precizirano. Devojke iz treće grupe nisu znale koliki je nivo interesa muškaraca za njih.

foto: profimedia

Žene koje su verovale da se jako sviđaju muškarcima bile su više privlačne tim muškarcima od žena koje su verovale da ih muškarci smatraju prosečno privlačnim. Ali, najprivlačnije muškarcima su bile upravo devojke iz treće grupe.

Istraživači su na taj način potvrdili istinitost one predrasude da diskretno sakrivanje osećanja i interesa za neku osobu budi više zanimanja kod druge strane nego direktno i javno pokazivanje emocija.

Ipak, imajte u vidu da je istraživanje sprovedeno u kontekstvu Interneta, a upoznavanje oči u oči često može biti sasvim drugačije.

foto: profiemdia

Kurir.rs/SuperŽena, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track