IMALA SAM SAMO 22 GODINE I STOMAK DO ZUBA: Nikada nisam tako zamišljala svoj život, ali evo šta sam naučila!
Foto: profimedia

prednost braka u ranim dvadesetim

IMALA SAM SAMO 22 GODINE I STOMAK DO ZUBA: Nikada nisam tako zamišljala svoj život, ali evo šta sam naučila!

Žena -

Mičel Horton ispričala je svoju ispovest zašto je u brak ušla veoma rano i koje su prednosti bračne zajednice u ranim dvadesetim.

Ovo je njena priča:

"Nikada nisam zamišljala sebe kao tip devojke koja će se rano udati. To se nekako smatra pomalo starinskim, anti-feminističkim, vrlo religioznim, predodređenim za razvod. Ti društveni stereotipi su prisutni svuda, od šaputanja među ljudima do TV emisija. Ipak, to mi se dogodilo. Potpisala sam papire za brak s trudničkim stomakom, bila sam trudna osam meseci, a imala sam samo 22 godine. Godine su prošle od tada, a ja sam odrasla i sazrela, uglavnom zbog stvari vezanih za moj brak. Ulazak u brak u mladim danima je vrlo izazovan, ali ima i svojih prednosti:

Zajedno smo odrasli

Moj suprug ima 30 godina, a sećam ga se s 18 godina. Sećam se kako je živeo s cimerima i dostavljao pice tokom školovanja. Zajedno smo prošli kroz koledž, velike i male poteze, promene na našim telima. Gledali smo jedno drugo u građenju karijera, putu do ciljeva. Lepo je imati nekoga ko je doprineo napretku.

foto: profimedia

Lakše je kombinovati živote

Na mnogo načina je bilo prilično jednostavno uskladiti naše živote i započeti zajednički život. Nismo imali duboko utemeljene životne navike i obrasce. Umesto toga smo se razvijali zajedno.

Teške lekcije smo ranije naučili Nagli ulazak u zajednički život pomoglo mi je da odmah na početku razbijem iluzije, pre nego što se ljutnja i gorčina smeste u moje srce. Brak pruža važne lekcije o stvarnom životu kao što su žrtvovanje, predanost, kompromis, bezuslovna ljubav...

Sve smo zajedno gradili

On je moja prva i jedina veza. Sve smo sami gradili i proživljavali. Nemamo trauma iz prošlosti poput raspalih ljubavnih veza.

Nismo rasipali novac

Nismo se rasipali jer novac nismo ni imali. Naše venčanje koštalo je manje od 100 dolara. To je bilo prihvatljivo i razumljivo.

foto: profimedia

Nismo imali velika očekivanja

Nisam čekala neko čarobno vreme kada se zvezde spoje. Da sam godine provela sanjajući savršeno venčanje, ili brak, savršenog muža, života bila bi ozbiljno razočarana. Delili smo svaku prekretnicu i uspeh. Sve što smo postigli, postigli smo zajedno.

Imamo lude uspomene

Mom suprugu sećanje na mene seže do vremena kada sam imala 19 godina. Pamti sve one smešne i sramotne uspomene koje dolaze s romantikom kod mladih ljudi.

foto: profimedia

Kurir.rs/msm.com, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track