(RECEPT) PASTE I PICE ĆE BITI PREUKUSNE: Napravite brzinski sos od paradajza!
Foto: Profimedia

LAKO JE

(RECEPT) PASTE I PICE ĆE BITI PREUKUSNE: Napravite brzinski sos od paradajza!

Žena -

Naučite kako da samo za par minuta pripremite savršeni paradajz sos koji možete koristiti za premazivanje pice ili kao preliv za najukusnije bolonjeze.

Sastojci:

- 1 konzerva seckanog paradjza

- nekoliko listića bosiljka i tamijan

- 3 kafene kašičice kečapa

- 3 kafene kašičice prezli

- so

- biber

- 2 kafene kašičice maslinovog ulja

- 2 kafene kašičice parmezana (po želji)

- prstohvat šećera

foto: profimedia

Priprema:

U jednu činiju izručite konzervu paradajzda i „lomite“ velike komade viljuškom. Ostavite poneki delić paradajza, ne morate sve pretvoriti u kašu. Iseckajte sitno listiće bosiljka i timijana. Dodajte u činiju začine, kečap, prezle, so, biber i maslinovo ulje i promešajte. Na kraju dodajte parmezan. Ostavite smesu prekrivenu u frižideru dva do tri dana i koristite kao preliv za pastu ili picu.

foto: Profimedia

Kurir.rs/B92, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja