Bogata istorija i lepote ove dve ostrvske države vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim
Foto: Promo

Bogata istorija i lepote ove dve ostrvske države vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim

Žena -

Kao i prethodnih godina agencija „1 A Travel“ je pripremila aranžmane sa posebnim pogodnostima i popustima, a od ove godine ponuda je proširena i jednom novom destinacijom. U pitanju je Malta, uvek atraktivna i interesantna, kako za odmor i uživanje, tako i za obilaske brojnih istorijskih sadržaja ove države.

foto: Promo

To je mala i gusto naseljena ostrvska država koju sačinjava arhipelag u sred Sredozemnog mora na jugu Evrope. Iako geofizički čini deo severne Afrike, Malta se geopolitički nalazi u južnoj Evropi i zauzima važan geografski položaj na putu ka Siciliji i na samo 200 nautičkih milja od obala Severne Afrike. Što se tiče prirodnih karakteristika, Malta je pretežno brdovito ostrvo sa najvišim vrhom od 244m. Površinskih vodenih tokova nema, pa je vegetacija ostrva skromna. Klima je sredozemna sa izuzetno blagim zimama, što je jedna od glavnih pogodnosti za prijatan odmor tokom većeg dela godine. Obala Malte je samo delimično razuđena, a ceo arhipelag čine tri ostrva: Malta, Goco i Komina. Malteška kultura je spoj mnogih kultura koje su tokom vekova bile u dodiru sa ostrvima. To su mahom okolne mediteranske kulture, ali i kulture zemalja koje su vladale Maltom pre sticanja nezavisnosti. Od hotela u bogatoj ponudi agencije „1A Travel“ izdvajamo samo nekoliko poput Mellieha Bay, hotel sa 4* u naselju Mellieha na severnom delu ostrva, Radisson Blu Golden Sands, hotel sa 5*, smešten u prelepom zalivu Golden Bay i hotel Le Meridien St Julians u jednom od najpopularnijih letovališta ostrva, mestu St. Julians.

foto: Promo
foto: Promo

Za sve one koji žele svoj odmor da provedu uživajući u prelepim plažama, hotelima sa odličnom uslugom i sadržajima, mnogim istorijskim lokalitetima i jedinstvenim prirodnim lepotama, Kipar predstavlja pravi izbor. Najpoznatija letovališta Kipra, o kojima je suvišno bilo šta govoriti, su svakako Larnaka, jedan od najstarijih gradova na ostrvu, i Limasol, drugi po veličini grad na Kipru. Još jedan biser među gradovima predstavlja Aja Napa, čuvena po netaknutoj prirodi, dugim peščanim plažama i toploj vodi, pa predstavlja savršeno mesto za ljubitelje kupanja, sunčanja i sportova na vodi. Za one koji vole noćni život, tu je popularni trg “The Square”, prepun restorana, kafića i noćnih klubova, koji goste drže budnim i u veselom raspoloženju do duboko u noć. Od gradova ovog dela ostrva, svakako treba uživati i u Pafosu i Protarasu. Pafos, nekadašnja antička prestonica Kipra, predstavlja najveće kulturno blago ostrva, a o njegovom arheološkom značaju dovoljno govori činjenica da se ceo grad nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Ne treba zaboraviti ni 27 prelepih plaža ovog grada, koji ovu regiju čine idealnom za uživanje u sunčanju, plivanju i ronjenju. Protaras se nalazi na jugoistočnom delu Kipra, nekada stari grad Leukolla, a danas moderna turistička destinacija sa mnogobrojnim hotelskim kompleksima koji predstavljaju pravo mesto za nešto mirniji i pravi porodični odmor. Neki od hotela za preporuku su: Elysium 5* u Pafosu, Grand Resort 5* u Limasolu ili Nestor 4* u prelepoj Aja Napi.

foto: Promo
foto: Promo

Pored ove dve destinacije, tu su svakako još Egipat koji se godinama izdvaja veoma povoljnim cenama za uslugu koja se dobija u mnogobrojnim kvalitetnim hotelima na prelepim plažama i Turska u kojoj je ponuda hotela nikad veća, a za porodični odmor su najinteresantniji oni koji spadaju u grupu nazvanu „dvoje dece gratis“, što znači da je u standardnim sobama, uz dvoje odraslih moguć boravak dvoje dece različitog uzrasta, a da je smeštaj u hotelu za njih potpuno besplatan, što je svakako velika povoljnost.

foto: Promo
foto: Promo

Posetite www.1atravel.rs i na vreme izaberite hotel za Vaš savršen odmor.

(Promo tekst)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja