DREVNA CIVILIZACIJA, MISTIKA AFRIKE I PRELEPA TIRKIZNA BOJA MORA: Sve to na jednom mestu, ukoliko za predstojeće leto izaberete Egipat
Foto: Promo

DREVNA CIVILIZACIJA, MISTIKA AFRIKE I PRELEPA TIRKIZNA BOJA MORA: Sve to na jednom mestu, ukoliko za predstojeće leto izaberete Egipat

Žena -

Na savršenoj geografskoj poziciji po pitanju turističkih lepota, sa izlazom na Sredozemno i Crveno more, na milion kvadratnih kilometara, delom u severoistočnoj Africi, a delom u Aziji, nalazi se Egipat. Egipat je i dalje „dar Nila“, dar u prostranstvu peščane pustinje Sahare. Zapanjujuća istorija zemlje u kojoj je pre 5000 godina rođena civilizacija, mistika drevnih građevina i legende o životima njenih vladara su ono što iznova i iznova fascinira posetioce ove nadasve zanimljive destinacije.

U ponudi turističke agencije 1 A Travel nalaze se brojni hoteli u više letovališta u Egiptu, poput Hurgade, El Goune, Makadi i Soma zaliva, Sal Hašiša i Marsa Alama.

foto: Promo

Hurgada, biser egipatske obale, nalazi se na Crvenom moru, nadaleko poznatom kao „more sa sedam boja“. Brojni, novoizgrađeni hoteli koji oduzimaju dah, u kombinaciji sa lokalnim stilom života, prava su slika Egipta. Hurgada je pravi mamac za one koji se profesionalno ili amaterski bave ronjenjem, a njegova idealna pozicija ostavlja mogućnost i drugih raznovrsnih izleta.

Pre oko dve decenije, ljudska mašta poigrala se sa prirodom i stvorila rajski ambijent. Tako nastaje El Gouna, najluksuznije, mondensko letovalište u ovom delu sveta. „Mala Venecija na Crvenom moru“ dobila je ovaj nadimak zbog lepo uređenih morskih kanala koji prosecaju gradić. Osim velikih, luksuznih kompleksa poznatih hotelskih lanaca, tu je i veliki broj manjih hotela i vila, zatim brižno uređen centar za šetnju i kupovinu Tamr Hena, kao i Nova Marina sa usidrenim luksuznim jahtama bogatih meštana i turista, koji su došli da uživaju u spoju modernog i orijentalnog. Ako je vaša želja da pobegnete iz sive svakodnevnice, šarena El Gouna je odgovor za vas.

foto: Promo

Okružen peščanom plažom dugom 4 km, na oko 35 km južno od Hurgade, nalazi se Makadi Bay. Brojni luksuzni hoteli, jedinstvenog stila i predivno uređenih vrtova privlače veliki broj turista. Zaliv je veoma interesantan i ljubiteljima ronjenja.

Zaliv Soma je sinonim za mir, tišinu i luksuz. Zaliv je dug oko 5 km i širok oko 2 km i predstavlja zaštićenu zonu regije Crvenog mora, u kojoj je očuvan podvodni svet, zbog čega posebno privlači zaljubljenike u ronjenje, snorkling, kajtsurfing...

foto: Promo

U nekoj od sledećih prilika više i o ostalim letovalištima Egipta, koja se nalaze u ponudi turističke agencije 1 A Travel.

U „1 A Travel“ agenciji, za sadržajno, ali povoljno letovanje u Egiptu, preporučuju hotel Desert Rose 5*. Okružen prelepom i prostranom baštom, ovaj hotelski kompleks zauzima površinu od oko 300 000 m2. Kao najveća atrakcija ovog hotela posebno se ističu plaže na kojima se hotelski komleks nalazi. Od lepo uređene peščane lagune, idealne za porodice sa decom, preko dve manje plaže na otvorenom moru sa pontonom, do malog koralnog grebena za ljubitelje podvodnog sveta, sve nalazi svoje obožavaoce među posetiocima. Kada se tome doda all inclusive usluga u hotelu i brojni zanimljivi sadržaji, kako za decu, tako i za odrasle, nikoga ne čudi što se najveći broj gostiju sa radošću vraća ovom sjajnom hotelu u Hurgadi.

U južnom delu nove turističke zone Memša, na 5 km od Hurgade, nalazi se Hilton Hurghada Resort 5*. Poznati brend svakako garantuje odličnu uslugu, a ljubazno osoblje i ukusni obroci garantuju prijatan i opuštajući boravak u Egiptu. Hotel se nalazi na uređenoj, privatnoj, peščanoj plaži sa marinom, dužine oko 220 m. Gosti hotela mogu bez doplate da koriste ležaljke i suncobrane. Sve smeštajne jedinice poseduju: klima uređaj, TV, sef (na recepciji), terasa/balkon/veranda. Usluga je all inclusive – doručak, ručak i večera (samoposluživanje – izbor više jela, po hotelskim pravilima). Hotel u svom sastavu ima 4 bazena – 2 otvorena sa delom za decu koji se greje zimi, jedan bazen sa akva parkom koji se greje zimi i sadrži 3 tobogana za odrasle i 9 tobogana za decu, jedan zatvoreni bazen koji se dodatno plaća i jedan u delu Villas. Tu su još i dečiji klub, odbojka na plaži, teretana, fitnes, stoni tenis.

foto: Promo

Nećete pogrešiti ni ako izaberete Grand Plaza Hotel 4* ili Premier le Reve 5*, a preporuka su svakako i Continental Hurghada Resort 5*, a posebno Albatros White Beach 5*.

Veliki broj hotela u Egiptu ima ponudu „dvoje dece gratis“, što za mnoge porodice čini Egipat bližim.

Turistička agencija 1 A Travel, osim Egipta, specijalizovana je za turstičke aranžmane za Tursku, Kipar i Maltu. Više o kompletnoj ponudi možete saznati na zvaničnom sajtu agencije.

(Promo tekst)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja