U ČASNOJ NEDELJI SE NE JEDE ČAK 4 DANA: A ovo su 2 RECEPTA koja se ne kuvaju
Foto: Printscreen

Veliki post

U ČASNOJ NEDELJI SE NE JEDE ČAK 4 DANA: A ovo su 2 RECEPTA koja se ne kuvaju

Žena -

Veliki vaskršnji post je najstroži post, a prva nedelja se još i naziva Časna nedelja, kada se treba pridržavati pravila.

U nekim krajevima se cele nedelje žene ne uključuje šporet i jede se bez kašike hrana koja je unapred spremljena. Nudimo vam recepte koje možete koristiti i da se pridržavate pravila.

Mnogi čak prva dva dana ne jedu ništa, a ako su u mogućnosti čak četiri dana ne jedu.

Gaspaćo

Sem što je puna minerala, vitamina, svežine i energije, veoma se brzo sprema i nije potrebno da uključujete šporet. Pravi se od svežeg paradajza, paprike i krastavca iseckanih na kockice, luka, korijandera, osušenog hleba, luka, maslinovog ulja, jabukovog sirćeta, soli, bibera i vode.

Potopiti paradajze u činiju sa vrelom vodom (vrelu vodu uzmite iz bojlera) na 15 sekundi, paradajze ukloniti koristeći kašiku sa prorezima, ohladiti malo pa oljuštiti koru i krupno iseckati. Staviti paradajze u blender, sa belim lukom i peršunom ili bosiljkom, paradajz pireom, krastavcem, paradajz sokom i mutiti dok ne postane glatko. Procediti kroz cediljku u činiju, i gurati kroz cediljku što više. Umešati mladi crni luk, zelenu papriku i fino iseckani krastavac debljine 1 cm sa sokom od limuna i maslinovim uljem. Začiniti solju i biberom i ostaviti da se ohladi 2 sata u frižideru. Neposredno pre serviranja začiniti ponovo ako je potrebno zato što hlađenje smanjuje jačinu ukusa.

foto: Printscreen

Salata sa crvenim pasuljem

Isecite luk na kockice, posolite i stavite u blender. U sve to dodajte oceđeni crveni pasulj iz konzerve, pa malo crvene, zelene i žute paprike. Na kraju dodajte biljni sir, kukuruz i zelenu salatu.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/Foto Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track