(FOTO) KORISTITE SUŠAČE ZA RUKE: Kada vidite OVO NIKADA više nećete ni pomisliti!
Foto: profimedia

REZULTATI TESTA OTKRIVAJU

(FOTO) KORISTITE SUŠAČE ZA RUKE: Kada vidite OVO NIKADA više nećete ni pomisliti!

Žena -

Da li koristite električne sušače ruku u tržnim centrima i poslovnim objektima? Ako je vaš odgovor potvrdan, posle ovoga ćete razmisliti da li ćete ponovo posegnuti za ovim aparatom.

Oprali ste ruke sapunom i vodom i uklonili ste bakterije koje vam mogu ugroziti zdravlje, a onda ste kako biste ih osušili ruke stavili ispod električnog aparata za sušenje ruku i tako napravili katastrofalnu grešku koja je opasna po vaše zdravlje.

Verovatno ste čuli da ovakvi sušači nisu dobri za vaše zdravlje, a sada je jedna žena odlučila da te tvrdnje potkrepi dokazima.

Naime, Nikol Vard stavila je posudu koja se koristi u laboratorijama pod ovim uređajem na samo tri minuta i ostavila je da odstoji 48 sati.

Objavila je rezultat eksperimenta.

"Evo šta sam dobila kada sam stavila petri posudu ispod sušača za ruke na samo tri minuta. Nemojte nikada više ovako da sušite ruke. Ovo je samo nekoliko potencijalnih gljivica i bakterija koje možete tako da dobijete po rukama, a samo ste hteli da vam ruke budu čiste", napisala je u svom postu na Fejsbuku.

Iako ne postoje naučne osnove i ne zna se pod kojim uslovima je ona precizno izvela ovaj eksperiment, ove rezultate ne treba shvatiti zdravo za gotovo već sa izvesnom dozom skepse, piše Mirror.

foto: profimedia

Kurir.rs/Mirror, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track