LAK ZA NOKTE VAM KRATKO TRAJE: Uz ovih 5 trikova trajaće  najmanje 7 dana!
Foto: profimedia

tajna je otkrivena

LAK ZA NOKTE VAM KRATKO TRAJE: Uz ovih 5 trikova trajaće najmanje 7 dana!

Žena -

Sigurno se sve trudite da što bolje i lepše nalakirate svoje nokte, ali uz svakodnevne kućne poslove, lak jedva izdrži dva dana.

Lak obično počinje da se guli s vrhova noktiju jer njima najviše dodirujemo stvari pa ne izgleda baš lepo za oči.

Kako biste produžile vreme trajanja laka na noktima, evo par trikova koji će vam u tome pomoći.

Pripremite nokte Prvo i osnovno što treba da napravite jeste da ih pripremite specijalnim poliranjem površine nokta. Na taj način će vaš manikir trajati barem nedelju dana. Samo pazite da ne skinete previše.

Posebnu pažnju posvetite kutikulama

Nekoliko minuta ummačite nokte u toplu vodu kako biste omekšali kutikule tako da ih kasnije možete potisnuti prema dole. Nikako nemojte seći kožicu jer ona nokte štiti od infekcija

foto: profimedia

Bazni lak je ključ dobrog manikira Bazni lak štiti nokte od promjene boje, a na njega lak u boji bolje prijanja. Pre lakiranja na nokte nanesite bazni lak. To može biti i bezbojni.

Pažljivo lakirajte Dajte sebi vremena i pravilno nalakirajte nokte. Za početak potegnite crtu po sredini nokta, prvo s leve, a zatim s desne strane. Uvek ostavite milimetar prostora od kožice do početka laka pa pričekajte da se dobro osuši.

Završite s bezbojnim lakom za nokte Završite sloj bezbojnim laka za nokte jer ćete tako zaštititi lak u boji i produžiti mu trajanje. Najvažnije je da sloj ne bude debeo jer će onda biti potrebno mnogo više vremena da se osuši.

foto: profimedia

Kurir.rs/Net.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja