VAŠA NAJBOLJA PRIJATELJICA SE UDAJE ZA POGREŠNOG MUŠKARCA? Evo kako da razgovarate sa njom, a da ne uništite vaš odnos!
Foto: Profimedia

NIJE ZA NJU

VAŠA NAJBOLJA PRIJATELJICA SE UDAJE ZA POGREŠNOG MUŠKARCA? Evo kako da razgovarate sa njom, a da ne uništite vaš odnos!

Žena -

Pravi prijatelji su uvek iskreni jedni prema drugima, bez obzira o čemu se radilo. Kada je vaša prijateljica pred udajom za muškarca kog vi ne podnosite, jer vam se čini da je neće usrećiti, ne znate da li bi ste joj rekli da će joj to biti najgora odluka u životu ili da jednostavno ćutite.

Dva stručnjaka su dala sedam saveta koje treba uzeti u obzir pre razgovora s vašom najboljom prijateljicom.

1. Zapamtite da se vaša prijateljica udaje za njega, a ne vi

Ono što vama ne izgleda kao nešto s čim biste mogli živeti, dodaje, vašoj prijateljici je možda sasvim dobro jer vaše i njene potrebe i želje ne moraju biti iste. S druge strane, obavezno joj morate nešto reći ako vidite da je njena veza nezdrava i predstavlja joj pretnju.

foto: Profimedia

2. Razgovarajte s njom što pre

Ako joj jednostavno morate dati do znanja da ste zabrinuti, napravite to pre nego što počnu pripremame za venčanje. "Ako je vaša prijateljica u ozbiljnoj vezi i osećate da će je partner zaprositi, razgovarajte s njom pre toga", kaže stručnjak za bonton Amber Harison.

3. Ako vam prijateljica suptilno daje do znanja da se premišlja, pokrenite razgovor u tom smeru

Želela bi da se uda za partnera, ali u njoj su se javile neke sumnje oko cele situacije i njihovog odnosa? To je prava prilika da kažete što mislite.

foto: Profimedia

4. Suzdržite se od nabrajanja razloga zašto ne treba da se uda za tog tipa

Možda mislite da je bolje da joj kažete sve, ali dovoljno je reći samo par najvažnijih stvari. "Što ste konkretniji, to bolje. Neće vas ozbiljno shvatiti ako samo nabrajate sto i jedan razlog zašto taj muškarac nije dobar za nju", kaže stručnjak.

5. Ne kritikujte ga

Pažljivo birajte reči jer sve što kažete ne možete povući, a vaša prijateljica će ga braniti. "Kažite da ste primetili kako se njeno ponašanje promenilo i da može reći ako je nešto muči."

6. Vaše prijateljstvo može biti poljuljano

Ovakvi razgovori se, nažalost, pretvore u nešto gore, a prijateljstvo neminovno pati. Najbolje što možete učiniti jeste da joj pružite ljubav i podršku bez obzira na sve.

foto: Profimedia

7. Slušajte je

Vaša prijateljica je najverovatnije već sto puta prošla kroz listu "za i ‘protiv". Razgovor treba da bude dvosmjeran, a ne kao predavanje na kom joj tumačite zašto je to najgora odluka u životu.

Kurir.rs/Huffington post, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track