IMALA JE OBE NOGE, A ONDA JE ODLUČILA DA AMPUTIRA DESNU: 20 godina ju je krila jer je bila RUŽNA, sad s ponosim nosi HALJINE
Foto: Printscreen Facebook

Zbog tumora

IMALA JE OBE NOGE, A ONDA JE ODLUČILA DA AMPUTIRA DESNU: 20 godina ju je krila jer je bila RUŽNA, sad s ponosim nosi HALJINE

Žena -

Kristi Vimberli (32) amputrala je nogu budući da je tumor na kičmi usporio razvoj njene desne noge.

Dve decenije je Kristi krila svoju deformisanu nogu ispod pantalona, a sada ima samopouzdanje da nosi haljine i pokazuje svoju modernu protezu.

Stidela se svoje desne noge koja je usporeno rasla od njene šeste godine, kada joj je dijagnostikovan redak tumor na kičmi.

Nervi koji su povezivali njenu kičmeni moždinu i nogu bili su oštećeni tokom operacija uklanjanja tumora, i dodatno prilikom ugrađivanja titanijumskih šipki u leđa kako bi se tretirala skolioza od koje je patila.

Desna noga joj je bila pet centimetara kraća od leve i nije mogla da hoda bez štaka. Imala je 19 operacija produživanja noge, ali ništa nije pomoglo. U školi su je nazivali "bogaljem" zbog čega je postala opsesivna da se oslobodni deformiteta, i nikada nije nosila šorceve ili haljine, čak ni leti.

Nakon svake operacija mesecima je bila osuđena na invalidska kolica i štake, ali su gore bile infekcije rana na spoju sa šinama. Ceo život joj se promenio kada je donela odluku da se podvrgne amputaciji u julu 2017. godine. Kako je rekla, sada sa ponosom nosi modernu veštačku nogu.

Za 20 godina nikada nisam obukla šorc ili haljinu. Ako sam morala da nosim haljnu, obukla bin neku super dugačku i stalno bih pazila da se ne podigne. U Misuriju je toliko toplo tokom leta. Izbegavala sam da idem na utakmice jer bih nosila pantalone i skuvala se od vrućine. U srednjoj školi sam postala zatvorena. Ljudi su me ismevali zbog kolica i štaka, a očajnički sam želela da se uklopim pa sam pokušavala da sakrijem svoj deformitet na svaki mogući način - rekla je Kristi, piše "Dejli mejl".

Kada gledam slike svoje "ružne" noge nimalo ne žalim. Mogla sam da nastavim i da se celog života krijem. Trebalo je to ranije da uradim - rekla je Kristi.

Kurir.rs/Dejli mejl/Foto Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track