(FOTO) VEČITA INSPIRACIJA: Povodom Dana žena Frida Kalo dobila svoju barbi verziju! Ali nije ona jedina...
Foto: print screen Instagram

SJAJNO

(FOTO) VEČITA INSPIRACIJA: Povodom Dana žena Frida Kalo dobila svoju barbi verziju! Ali nije ona jedina...

Žena -

Jedna kompanija je ove godine došla na sjajnu ideju da za Dan žena napravi Barbi verzije nekoliko legendarnih žena.

Devojčice širom sveta uskoro će se moći da se igraju s barbikama koje izgledaju poput Fride Kalo, Amelija Erhart i Ketrin Džonson.

Amelia je prva žena koja je preletela Atlantski okean, Frida Kalo bila je meksička umetnica poznata po svom stilu ali i aktivizmu. Ketrin slomila granice za sve Afroamerikanke u matematici kad je izračunala desetine putanja za svemirske misije, uključujući onu za Apolo 11.

Nove lutke deo su Matelove serije nazvane "Žene koje inspirišu", a masovno će ih se proizvoditi i prodavati širom sveta. Iako se još ne zna tačan datum kad će se nove barbike naći u prodaji, zna se da će u paketu doći i priča o ženi koja je inspirisala lutku, piše Huffington Post.

"Devojčice su svojim barbikama uvek davale izmišljene priče i scenarije, a mi smo uzbuđeni što ćemo im ponuditi lutke pravih junakinja i podsetiti ih da one mogu biti apsolutno sve", kaže Liza Meknajt, potpredsednica kompanije.

Ketrin Džonson koja danas ima 99 godina, blisko je sarađivala s Matelom kako bi njena lutka izgledala što sličnija njoj.

Osim ove linije, Matelova linija Šero za ovaj Dan žena slavi 14 modernih ženskih uzora. U njoj se mogu naći Barbike s likom olimpijke Šloe Kim, producentkinje Peti Dženkins, Bindi Irvin, Ave Emmy Rosum, Misti Kopeland i Gabi Daglas.

Kurir.rs/Beta, Foto: PrintScreen Instagram

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

7 STVARI KOJE NIKAKO NE SMETE DA POKLONITE ŽENI ZA 8. MART! Ni u ludilu nemojte da kupujete onu pod brojem 7

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track