4 TRIKA S LIMUNOM KOJE MOŽETE DA KORISTITE SVAKI DAN: Evo zašto ga uvek treba imati u kući
Foto: Profimedia

Super voće

4 TRIKA S LIMUNOM KOJE MOŽETE DA KORISTITE SVAKI DAN: Evo zašto ga uvek treba imati u kući

Žena -

Postoji mnoštvo razloga zbog kojih bi pri ruci uvek treba da imate limune, a činjenica da su fini dodatak gotovo svakom jelu samo je jedan od njih.

Ono što možda nije prva stvar na koju pomislimo kada govorimo o limunima je činjenica da su oni jedan od najpraktičnijih i najraznovrsnijih kuhinjskih alata, pogotovo kada je reč o čišćenju).

Na primer, 4 trika koje možete da naučite u nastavku mogu vam olakšati život i napokon vas osloboditi od raznih hemikalija za čišćenje.Napravite kockice ledaJednostavno napravite kockice leda s kriškama limuna koristeći svoj kalup za mafine. Ubacite kriške limuna, zatim dodajte vodu i ubacite kalup u zamrzivač.Očistite hladnjakRešite se neugodnog mirisa iz hladnjaka za samo nekoliko sati sa ovim jednostavnim trikom. Natopite spužvicu za čišćenje limunovim sokom i jednostavno ga ubacite u hladnjak.

Produžite rok trajanja poljoprivrednim proizvodimaVaše zalihe voća i povrća često su više nego što možete pojesti? Iscedite malo limunovog soka na jabuke, krompire, krušku kako bi duže ostali sveži.

Očistite mikrotalasnuVreme je za čišćenje mikrovalne pećnice? Pomešajte 1,5 šolju vode sa 3 kašike limunovog soka, stavite trečnost u mikrotalasnu i upalite je na 5 minuta. Nakon toga jednostavno obrišite svu prljavštinu.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track