5 PITANJA ZA PREVARENE: Pomoću testa odlučite da li da mu oprostite
Foto: Profimedia

Ljubavne peripetije

5 PITANJA ZA PREVARENE: Pomoću testa odlučite da li da mu oprostite

Žena -
Da li bi trebalo oprostiti prevaru ili ne? To je teško pitanje na koje je teško dati odgovor.

Stručnjaci smatraju da postoje situacije u kojima bi preljubniku ipak trebalo dati drugu šansu. Kratki test od samo pet pitanja pomoći će vam da odlučite da li vaš partner zaslužuje oproštaj ili morate da ga zaboravite i "isključite" iz svog života.

1. Da li je varao i prethodne partnerke?

Ako je osoba usvojila ovakav način ponašanja u vezama i znate da je varao i druge žene, velika je verovatnoća da će to nastaviti da radi. U ovom slučaju partner nipošto ne zaslužuje drugu šansu.

2. O kakvoj prevari se radi?

Da li u pitanju samo seks na jednu noć uzrokovan pokojom čašicom alkohola više ili se radi o intimnoj aferi koja traje dugo? Lakše je naći opravdanje za jedinstveni "incident" nego za pravu aferu jer je tada verovatnije da u pitanju nisu bile emocije nego samo nagoni.

Ako vas je partner varao dugo i skrivao to od vas sve dok sami niste saznali istinu, onda ga zaboravite. Ako je u pitanju samo jedna noć koju vam je odmah priznao, saslušajte ga i razmislite o tome da li možete da mu pružite još jednu priliku.

3. Mislite li da bi vas mogao opet prevariti?

Što ako se ponovo nađe u istoj situaciji tj. dobije priliku da vas prevari? Ako mislite da bi opet mogao počiniti prevaru, zaboravite ga.

4. U kakvom je stanju bila vaša veza kada se prevara dogodila?

Prevara se lakše oprašta ako ste već bili svesni da je partner nezadovoljan i nesrećan u vezi ili ako veza već dugo nije bila dobra. Tako je lakše razumeti motive za prevaru.

5. Oseća li žaljenje zbog toga što je uradio?

Muškarac kojem je uistinu stalo do vas i vaše veze (bez obzira na prevaru) osećaće se loše zbog bola koju vam je naneo. Izvinjavaće se i pokušati da se iskupi za svoj prestup.

Ako vaš partner uopšte ne oseća krivicu i žaljenje zbog prevare, odustanite od njega jer će vam i u budućnosti naneti samo bol.

SAVET PLUS: Obratite pažnju na to kakav je tip preljubnika vaš partner jer vam i to može pomoći da donesete pravu odluku.

(Zadovoljna.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track