500 PAROVA PRIZNALO: Ovoliko traje normalan seks među ženama i muškarcima
Foto: Shutterstock

Da li i vaš odnos traje toliko?

500 PAROVA PRIZNALO: Ovoliko traje normalan seks među ženama i muškarcima

Žena -

Muškarci i žene često raspravljaju o tome koliko bi treblo da traje savršeni seksualni odnos. Najopširnije istraživanje na ovu temu pokazalo je kako zapravo izgleda situacija.

Doktor Brenden Cajth sa univerziteta u Kvinslendu tvrdi da najbolje podatke o "izdržljivosti" u spavaćoj sobi donosi istraživanja objavljena u magazinu "The Journal of Sexual Medicine". U njoj je praćeno seksualno ponašanje 500 parova u stabilnim vezama dužim od šest meseci iz Norveške, Velike Britanije, Španije, Turske i Sjedinjenih Američkih država kroz četiri nedelje. Parovi su štopericama merili vrijeme seksualnog odnosa od penetracije do ejakulacije. Pokazalo se da je prosečno vreme polnog odnosa bez predigre iznosi 5,4 minuta u pomenutim zemljama.

Najbrži na okidaču bili su Turci, čiji prosečan odnos iznosi 3,7 minuta, dok su muškarci iz ostalih zemalja mogli izdržati obično šest do sedam minuta. Studija je pokazala da su mlađi muškarci bili izdržljiviji, pa je kod mladića od 18. do 30. godine života odnos u proseku trajao 6,5 minuta, dok je seks muškaraca starijih od 51 godinu trajao oko 4,3 minuta. Iznenađujuće, studija je pokazala da korišćenje prezervativa značajno ne utiče na dužinu seksa, kao i (ne)obrezanost muškog polnog organa. Oni koji su se odlučili na obrezivanje imali su seksualni odnos u prosečnom trajanju od šest minuta, a oni "neobrezani" trajali su 6,7 minuta što stručnjaci smatraju zanemarivom razlikom.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja