AKNE SE REŠAVAJU U KUHINJI: Ove 3 namirnice čine ČUDA za vašu kožu!
Foto: Profimedia

PROBAJTE

AKNE SE REŠAVAJU U KUHINJI: Ove 3 namirnice čine ČUDA za vašu kožu!

Žena -

Akne "pogađaju" 85 odsto osoba u određenom razdoblju života. Da biste izašli na kraj sa ovim problem, osim kod kozmetičara, problem pokušajte da rešite i u svojoj kuhinji.

Mnoge namirnice ublažiće upalne procese na vašem licu.

Aknozna koža je rezultat ishrane pune zasićenih masti i šećera. To uzrokuje povećanu masnoću lica, otvorene pore i mitisere. Industrijski rafinisana hrana siromašna je hranljivim sastojcima kao što su vitamin B i oligoelementi, izaziva loše varenje, podstiče upalu kože.

"Da bi vaš ten bio baršunast i blistav vaša ishrana mora da bude zdrava. Jedite što više svežeg voća i povrća, pijte puno vode, voćnih sokova i biljnih čajeva. Neka vaš izbor bude hrana sa visokim procentom masnih kiselina. Povrće i salate začinite sa hladno ceđenim maslinovim uljem, lanenim uljem, uljem šafranike. Jedite hleb i ceralije napravljene od celog zrna, izbegavajte slatka, masna i pržena jela, alkohol", savetuje Mirjana Mileusnić, kozmetičar i holistički terapeut.

Ako su problemi akni u regiji brade, dodaci koji sadrže vitamin E mogu biti od velike pomoći.

"Zdrava probava je u velikoj vezi sa zdravim tenom. Zato konzumirajte hranu bogatu vlaknima. Ishrana protiv akni i bubuljica je, u stvari, prilično zdrava ishrana koja će pomoći da koža zasija novim sjajem", kaže kozmetičar.

Ulje čajevca je snažan antioksidant

Pokazalo se da korišćenje ulja čajevca smanjuje akne. Pre nanošenja na kožu, ulje čajevca razredite sa mlakom vodom razmere 1:9. Nanesite na mesta gde su akne, ponovite jednom ili dva puta dnevno.

Riblje ulje

Riblje ulje je bogato omega 3 masnim kiselinama i pozitivno utiče na zdravlje kože. Najjednostavniji način je da na meniju budu što češće sardina, inćuna, orašasti plodovi, čia i lanene semenke.

Zeleni čaj

Zeleni čaj obiluje antioksidansima. Rezultati nekoliko istraživanja pokazali su da nanošenje dvoprocentnog ekstrakta zelenog čaja na kožu značajno smanjuje proizvodnju sebuma i pojavu akni.

Maska od meda

Med i cimet su poznati po protivupalnom delovanju. Jednom nedeljno koristite masku od ovih namrinica. Za pripremu pomešajte dve kašike meda i kašiku cimeta.

(superzena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track