BEZ DLAKE NA JEZIKU: Glumica priznala kako zaista izgleda seks nakon porođaja
Foto: Printskrin/Instagram

Tema o kojoj nerado govore

BEZ DLAKE NA JEZIKU: Glumica priznala kako zaista izgleda seks nakon porođaja

Žena -
Glumica i ćerka poznate Suzan Sarandon, Eva Amuri Martino, napisala blog i sa ženama širom sveta podelila kako je izgledao njen seks nakon porođaja.

Dolaskom ćerke Marlou stigle promene u njenom seksualnom životu i upravo iz tih reazloga je poželela sa svima da podeli svoju priču. Evina ispovest izgleda ovako:

" Moj suprug i ja smo oduvek imali zdrav seksualni život, ali trudnoća nas usporila. Vodili ljubav, ali manje nego inače. Kako se termin porođaja približavao, seksa skoro da nije ni bilo. Sama pomisao na seks dok se beba pomera u mom stomaku mi je bila bizarna i umanjivala želju za zadovoljstvom. Bila sam nežna prema Kajlu i stalno ga želela pored sebe, ali seks nisam želela.

Ovo pišem jer znam nekoliko ljudi koji su stalno vodili ljubav tokom trudnoće i zbog njih sam se osećala kao neki čudak. Brinulo me je to što nisam kao ostale trudnice. Iako sada znam da to uopšte nije bilo tako.

Kada se osećaš kao nasukani kit, dete dođe na svet i uništi tvoju vaginu. Kao većina žena, popucala sam dole na porođaju. Dovoljno je reći da mi je bilo potrebno mnogo šavova a proces zaceljivanja bio je gori od porođaja.Kada je prošlo šest nedelja, još uvek nisam bila spremna za seks. Osećala sam se iscrpljeno i umorno i da se moje telo još uvek oporavlja od porođaja, a seks je bio poslednja stvar na koju sam mislila.

Osećala sam se kao da više ne mogu da podnesem fizički kontakt i razgovor o seksu dovodio do suza. Zbog toga smo moj muž i ja dosta čekali. Devet nedelja posle porođaja pomislila sam da će moj suprug da pukne. Moram da mu se zahvalim, jer nije vršio pritisak na mene, ali žena zna da prepozna znakove. Vodili smo ljubav i bilo je užasno. Čula sam priče o prvom seksu nakon porođaja i zvučalo je grozno, ali ono što sam iskusila bilo je gore od svega što sam zamišljala. Po mom mišljenju, prvi seks nakon porođaja je kao prvi seks u životu. Čudan, emotivan i veoma bolan. Bila sam šokirana i odmah razgovarala s prijateljicama koje su imale decu. Rekle su mi da je to normalno i da im je trebalo godinu dana da se vrate normalnom seksu.

Razgovarala sam i sa svojim ginekologom. Rekao mi je da zbog dojenja telo proizvodi hormone koji umanjuju seksualni nagon, te sprečavaju telo da proizvodi svoj prirodni lubrikant. To većinom doprinosi bolu kod postporođajnog seksa pa mi je preporučio da koristim lubrikant. Počeli smo češće da vodimo ljubav polako je sve postajalo bolje. Nakon godinu dana, sve se vratilo u normalu. Kada je Marlou imala 13 meseci primetila sam da smo ponovno na starom. Sada se godina ne čini kao dug period. Kada postaneš roditelj vreme leti i volela bih da nisam vršila toliki pritisak na nas. Volela bih da nisam brinula o tome šta se očekuje od mene i da sam se više fokusirala na to šta oboje osećamo", napisala je Eva koja je ovim želela da ohrabri sve žene da se ne opterećuju seksom nakon porođaja jer posle nekog vremena sve dođe na svoje.

(celebritybabies.people.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track