BEZBOLNA METODA: Isprobajte depilaciju BRAŠNOM, zaista ćete se ODUŠEVITI!
Foto: Profimedia

Saveti

BEZBOLNA METODA: Isprobajte depilaciju BRAŠNOM, zaista ćete se ODUŠEVITI!

Žena -

Postoji mnogo načina da uklonite dlake sa vašeg lica i tela ali svaki od njih uključuje uglavnom neprijatan bol.

Depilacija brašnom je bezbolna metoda a posebno je pogodna za devojke i žene koje ovaj tretman vole da obave kod kuće a ne u salonu. Brašno je prirodna supstanca pa nema straha da ćete imati neku alergijsku reakciju. Sama procedura je veoma jednostavna i brza a nakon nekoliko tretmana dlačice postaju sve tanje, pa samim tim i manje vidljive. Ipak, ovaj vosak od brašna može ukloniti samo tanje dlačice pa je pogodniji za depilaciju lica a ne tela.

Za uklanjanje dlačica sa lica postoje dva metoda a za telo jedan, pogledajte recepte pa procenite koji vam više odgovara:

Za lice, metod 1:

Potrebno vam je: 1 šolja brašna, pola kašičice kurkume i malo mleka

Pomešajte brašno i kurkumu, a zatim dodajte nekoliko kapi mleka da dobijete gustu pastu. Nanesite smesu lagano na dlačice u pravcu rasta i ostavite da se smesa osuši 20 do 25 minuta. Zatim vlažnom krpom nežnim pokretima uklonite mešavinu, ali u suprotnom smeru od smera rasta dlaka. Ostaci smese se mogu oprati toplom vodom. Zatim nanesite kremu. Redovnim ponavljanjem postupka dlake će značajno oslabiti i otpasti.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Za lice, metod 2:

Potrebno vam je: 10 ml sveže isceđenog soka od limuna, 1 šolja vode i 30 g brašna

Sve sastojke pomešajte dok se ne napravi homogena smesa bez grudvica. Smesu potom nanesite na lice, ostavite 15 minuta da se osuši pa je skinite krpom u suprotnom smeru od rasta dlačica.Za telo:

Potrebno vam je: 1 jaje, 1 kašika šećera, pola kašike kukuruznog brašna

Mešavina ovih sastojaka će stvoriti jaču mešavinu, odnosno vosak sa kojim možete ukloniti jače dlačice sa tela. Jaje umutite sa šećerom i zatim dodajte kukuruzno brašno i mešajte dok ne dobijete gustu pastu. Nanesite smesu na suvu i čistu kožu u smeru rasta dlaka i ostavite da se osuši, a zatim uklonite povlačenjem u suprotnom smeru. Ovaj metod uklanja dlačice iz korena, pa rezultati traju duže.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(lifepressmagazin.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track