BOLJA STRANA PRELJUBE: Evo zašto je prevara korisna stvar koja vam se može dogoditi
Foto: Shutterctock

Saveti

BOLJA STRANA PRELJUBE: Evo zašto je prevara korisna stvar koja vam se može dogoditi

Žena -

O kratkoročnim posledicama preljuba sve se zna, kao i da nevera može emotivno slomiti prevarenu osobu, ali mnogi ne znaju da ona ima i pozitivan uticaj.

Stručnjaci su odlučili istražiti dugoročne posledice nevere i došli su do zanimljivog zaključka.Na univerzitetu u Londonu sproveli su novo istraživanje na temu ljubavnih odnosa koje ih je dovelo do zanimljivih rezultata.

Tačnije, istraživači su pokušali utvrditi kakve dugoročne posledice nevera ostavlja na prevarenu i ostavljenu ženu.

Nakon ankete provedene na 5.705 ispitanika iz 96 zemalja, ustanovili su da su dugoročne posledice zapravo – pozitivne. Nakon početnog perioda tuge i osećaja izdaje, žena iz ovog iskustva izlazi s većom ljubavnom inteligencijom koja joj omogućuje da kod budućih partnera odmah raspoznaje negativne vrijednosti. Dugoročno gledano, prevarena žena pobeđuje, rekao je autor istraživanja Kreg Moris.Nakon nevere većina žena postaje sigurnija u sebe, znaju što traže, brže prekidaju odnos koji ih ne zadovoljava, odmah prepoznaju potencijalnog preljubnika, postaju psihološki jače na svim područjima i lakše donose odluke koje su dobre za njih.

Šta se događa s preljubnicima i njihovim novim partnerkama?

Druga istraživanja pokazala da su da veze koje počinju kao preljubnički odnos u većini slučajeva ipak ne potraju jer je njihov temelj najčešće kratkotrajna strast, a ne prava emocija koja je potrebna za uspešnu i dugotrajnu ljubav.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track