BRZA I LAKA LAZANJA: Potreban vam je samo jedan običan tiganj, a jelo je apsolutno preukusno!
Foto: Jutjub

Jednostavno!

BRZA I LAKA LAZANJA: Potreban vam je samo jedan običan tiganj, a jelo je apsolutno preukusno!

Žena -

Italijani su poznati po svojoj ukusnoj kuhinji širom sveta. Pored pice i paste, lazanja je jedna od najomiljenijih jela mediteranske kuhinje.

Ipak, priprema autentične lazanje je popriličan posao. Ako nemate 3 sata za spremanja, onda je ovo idealan recept za vas, jer vam treba samo jedan tiganj. Bez lonaca, šerpi, bez pripreme testa, samo jedan tiganj!Treba vam:- 500gr mlevene junetine- 1 mala kašičica maslinovog ulja- 1 mala kašičica soli- 1 mala kašičica crnog bibera- 1 seckani crni luk- 2 čena belog luka- 3 šolje sosa od paradajza- 6-7 listova lazanje- 200 grama pavlake- 200 grama rendane mocarele- 7 do 10 čeri paradajza- svež bosiljakEvo i kako se sprema:Pre nego što počnete da kuvate, skinite plastične drške sa tiganja, U drugom slučaju plastika će se istopiti u rerni. Ako imate tiganj sa metalnim drškama onda je to sjajno. Sada kuvanje počinje!

Dodajte maslinovo ulje u tiganj i stavite mlevenu govedinu.

Začinite meso sa soli, biberom, lukom i belim lukom.

Sipajte polovinu sosa od paradajza u meso i pomešajte.

Sada stavite 2.3 lista lazanje ispod mesa. Nemojte da mešate, listovi treba da budu tu gde jesu.

Iskoristite ostatke listova lazanje, napravite novi sloj na vrhu mesa, odnosno sosa.

Raširite preostalu 1 1/2 šolje paradajz sosa preko lazanje i dodajte pavlaku na vrh.

Nežno razmažite pavlaku. Budite pažljivi jer je manje gustine od sosa. Stavite narendanu mocarelu preko i postavite iseckan čeri paradajz u krug.

Stavite tiganj u rernu 25 minuta na 180 stepeni. Ukrasite lazanju sa nekoliko listova bosiljka. Sjajno!

Pogledajte i video tutorijal:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track