ČUDO ZA NEROTKINJE: Molitvom iz manastira Koporin do potomstva! I pop zvezda je dobila 2 ćerke
Foto: Printskrin Youtube

Svetinja pomaže parovima bez dece

ČUDO ZA NEROTKINJE: Molitvom iz manastira Koporin do potomstva! I pop zvezda je dobila 2 ćerke

Žena -
Godinama monahinje ove svetinje pomažu parovima bez potomstva koji lek svojoj muci traže u koporinskoj molitvi

U manastir Koporin u Šumadiji nerotkinje iz cele Srbije, Crne Gore i Bosne dolaze po molitvu za porod. Prema pričama monahinja nije poznat tačan broj bračnih parova koji su zahvaljujući molitvama u Koporinu dobili decu.

Godinama monahinje ove svetinje pomažu parovima bez potomstva koji lek svojoj muci traže u koporinskoj molitvi. One veruju da nerotkinjama pomaže jedan od najvećih srpskih svetaca - sveti despot Stefan Lazarević, čije se mošti nalaze u ćivotu u manastiru.

"Poznati slikar i ikonopisac iz Beograda dobio je ćerku zahvaljujući našoj molitvi. U znak zahvalnosti uradio nam je jednu veliku ikonu, u čijem uglu stoji devojčicino ime", ispričala je jedna od monahinja.

"Mnogo više je anonimnih ljudi kojima smo ovde izmolili porod. Javljaju nam se redovno i posećuju nas za velike praznike. Molitva koju čita naš duhovnik pomaže svima koji veruju", rekla je monahinja.

Manastir ima i izvor lekovite vode, koji je, prema predanju, nastao na mestu gde je despot Stefan pao posle ranjavanja. Voda se odnosi i čuva poput bogojavljenske i daje se teškim bolesnicima.

Najviše je, ipak, vernika koji su ovoj svetinji zahvalni zbog ostvarenog potomstva. Oni obavezno dolaze svakog prvog i petnaestog avgusta, u dane manastirskih slava, kako bi se još jednom poklonili svecu.

Poznatom pevaču zabavne muzike na Hilandaru su preporučili da sa suprugom dolazi na velike praznike u Koporin. On je potom, kako su rekle monahinje, dobio dve ćerke.

Manastir je zadužbina despota Stefana Lazarevića, sina kneza Lazara, a posvećena je prenosu moštiju arhiđakona Stefana. Izgrađen je 1402. godine, posle Angorske bitke, a po stilu gradnje pripada kasnoj fazi moravske škole.

http://www.youtube.com/watch?v=l3Xm9cJpoN8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track