DA MAMURLUK BRZO PROĐE: 10 načina da olakšate jutro posle novogodišnje noći
Foto: Profimedia

Spas u pravi čas

DA MAMURLUK BRZO PROĐE: 10 načina da olakšate jutro posle novogodišnje noći

Žena -
Najluđa noć je prošla a po otvaranju očiju 1. januara vidite da ste sinoć možda malo preterali.

Bol u glavi, suvoća usana, vrtoglavica, slabost, neki su od neprijatnosti koje možda proživljavate. Ne brinite, imamo brza rešenja za vas jer treba napraviti reprizu večeras.

Tečnost

Simptomi mamurluka rezultat su dehidracije i intoksikacije organizma zbog prekomernog ispijanja alkohola. Da biste preduhitrili ovaj proces, pijte mnogo obične vode, pre i posle slavlja. Nekoliko čaša vode pre spavanja čak može da bude spas od jutarnjih neprijatnosti.

Banane

Nedostatak kalijuma je još jedan od uzroka mamurluka pa je tako banana pravi izbor za mamurluk. Samo jedna voćka sadrži 450 miligrama kalijuma i velike količine vitamina C.

Ishrana

Nakon mamurluka preporučuje se suva i neutralna hrana. Međutim čak i pečeno meso, glukoza iz hleba kao i žitarice mogu biti odličan spas u ovim trenucima.

Biljni čajevi

Nezaslađeni i sveže skuvani čajevi odličan su spas za mamurluk. Najviše se preporučuje zeleni čaj zbog izrazito antioksidativnog svojstva. Pored zelenog čaja odličan je i čaj od kamilice, šipka, hibiskusa i koprive.

Odmor

Dokazano je da mamurluk prolazi nakon 24 sata pa ukoliko vam je to najlakše, lezite i odmorite. Možete otići i u laganu šetnju jer će vam svež vazduh prijati.

Seks

Seks je rešenje mnogih problema i mnogi sa kojima smo razgovarali na temu leka protiv mamurluka su ubeđeni da ima seks pomaže. Ovo je verovatno i istina: seks je nešto u čemu uživamo i osećamo se sjajno posle njega, to ne znači da ćemo se osloboditi mamurluka, ali će nam svakako pomoći da se osećamo bolje taj dan. A to je svakako svrha ovih recepata!

Lekovi protiv bola

Nema boljeg leka od 2 aspirina i pola litre vode pre spavanja – i ponovite postupak kad se probudite! Mamurluk će netragom nestati i osećaćete se kao novi. Ne zaboravite, ovo je samo za hitne slučajeve, ako ovo radite prečesto možete ozbiljno narušiti zdravlje!

Vitamin C

Vitamin C je vrlo dobar za organizam u svakom slučaju – kad smo mamurni, potreban nam je još više. Kako biste postigli bolji efekat uzmite vitamin C kroz tablete ili napitke. Pored vitamina C, neophodno je uneti i mnogo tečnosti.

Čokolada

Čokolada je lek gotovo za sve. Zašto ne i za mamurluk? Možete je jesti u „sirovom“ stanju, ali je dobra opcija i čokoladno mleko – toplo ili hladno, odaberite samo u zavisnosti od toga šta Vam prija. Ako ništa, svakako unosite mnogo šećera, što će Vam pomoći da nadoknadite energiju kako biste imali snage bar za jutarnju higijenu pre nego što se vratite u krevet ponovo.

Sendvič sa tunjevinom

Pomisao da napunite svoj iziritirani stomak i to sa sendvičom koji je od ribe, ne zvuči baš privlačno, zar ne?Možda je vreme da zaboravite na predrasude, jer ovo i jeste razlog koji Vas je doveo do stanja u koje ste se našli. Rizikujte – mnogi se zaklinju da je baš sendvič sa tunjevinom ono što ih je diglo iz mrtvih!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track